Recensie

Gallo Acoustics Droplet

Als regen op het dak

Door Mabel Neve, HVT 01, januari 2019

Bij de echte high end audio gaat het maar om één ding: het geluid. Natuurlijk is dat inderdaad het allerbelangrijkst, maar in deze tijden waar ‘normale’ mensen ook visueel verwend willen worden, levert Monitor Audio Nederland een product dat net dát ietsje meer geeft. De Gallo Acoustics Droplet. Droplet, omdat hij als een soort regendruppeltje uit het plafond komt gehangen.


Een klein druppeltje uit Schotland, waar het merk Gallo Acoustics vandaan komt. Deze kleine, maar verassend goede speakers, geven niet alleen fijn geluid, maar staan ook nog eens leuk in je huis. Het tweede aspect waar bij Gallo namelijk rekening mee is gehouden, is het design. Want deze drupjes zullen hoogstwaarschijnlijk in elk designhuis bij het decor passen. En ook bij menig niet-designhuis overigens.

De eerste indrup

Om van deze lieve speakertjes te kunnen genieten moet je wel eerst door de klus heen van het ophangen, en het lijkt erop dat het idee ook wel is dat je er een heleboel naast elkaar ophangt. Dus daar mag best een zaterdagmiddag voor worden uitgetrokken. Maar als ze dan eenmaal hangen is het meteen duidelijk dat dit helemaal geen lieve kleine speakertjes zijn. Er komt namelijk een overweldigend geluid uit voor die kleine dingetjes. Dit dankzij technologieën als CDT (cylindrical diaphragm transducer) en de S2 Technology van Anthony Gallo, de naamgever van het merk. Deze technologie zorgt ervoor dat het laag dat de speaker produceert je het idee geeft dat de behuizing vele malen groter moet zijn. En dat hoor je echt. Overigens is er voor de mensen onder ons die liever niet allerlei gaten in het plafond boren ook een versie die gewoon kan worden neergezet. Al moet ik bekennen dat, wanneer het goed bij de uitstraling van een huis past en bijvoorbeeld tussen een paar soortgelijke lampen hangt, ophangbare Droplets wel heel vet zijn.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.