Recensie

Gold Note IS-1000 Deluxe

Draadloos Delight

Door Ernst Neve, HVT 1, januari 2022

Het is eigenlijk best een tijd geleden dat ik nieuwe elektronica ter recensie in huis heb gehaald. De rode draad door de recensies van luidsprekers, streamers en bekabeling was tot nu toe Mytek, wiens klanksignatuur ik inmiddels erg goed ken. Nu ik erover nadenk moeten de enige uitzonderingen hierop toch de all-in-one oplossingen zijn, zoals de Phantom van Devialet, de Formation Duo van B&W of de KEF LS50 WL2. Met de komst van de Gold Note IS-1000 is het moment aangebroken om nieuwe signaturen binnen te laten.


Als ik heel eerlijk ben, kende ik het merk Gold Note voordat wij er in HVT aandacht aan hadden besteed, eigenlijk alleen van hun draaitafels. Op beurzen en evenementen hadden deze prachtig vormgegeven verschijningen een aantrekkingskracht op mij die de gemiddelde raaf of mot zou doen verbleken als hij op een glimmend object afvloog. Toen we onlangs de PH10 en PSU10 van het Italiaans/Florentijnse merk aan een test onderwierpen werd mijn aandacht getrokken door het robuuste en sierlijke uiterlijk van de Gold Note elektronica.

Achtergrond

Gold Note is een relatief jong bedrijf met de oprichting in 2012. Zoals bij zoveel high-end fabrikanten het geval is, was het de liefde voor muziek die Maurizio Aterini, oprichter en CEO van Gold Note, ertoe heeft gebracht zijn hobby om te zetten in zijn levenswerk. Volgens deze man is muziek is de hoogste en meest universele uiting van de menselijke aard. Aan hem, of in ieder geval aan zijn creaties, is het om de emotie van het luisteren los te maken. Maurizio doet dit door innovatieve technologie te combineren met prachtige materialen en Italiaans design. Ondergetekende kan u verzekeren dat Gold Note dit ook echt waarmaakt.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS