Recensie

Gold Note PH-10 Phono AMP + PSU-10 Power Supply

Yin en Yang, made in Italy

Door Edouard Hendrix, HVT 1, januari 2021

Italië telt flink wat high-end audiomerken. Gold Note is zo’n merk. Misschien niet het meest bekende, maar wel een van de meest ambitieuze. Gold Note heeft een bijzondere phono amp in huis. Eentje die iets heeft wat andere in die prijsklasse niet hebben…


Meer moet dat niet zijn om me gloeiend nieuwsgierig te maken. Toen Manuel Lopes van Actual HiFi, importeur voor de Benelux, me een Gold Note PH-10 phono amp met bijpassende PSU-10 power supply leverde, waren de verwachtingen meteen hoog gespannen.

Gold Note

Toen Maurizio Aterini in 2012 Gold Note boven de doopvont hield, koesterde hij de ambitie om een high-end audiomerk op de wereld los te laten dat duidelijk moest maken waarvoor ‘Made in Italy’ staat. Een merk dat, met respect voor de rijke artistieke geschiedenis van Toscane, traditionele en hedendaagse audiofiele technologie combineert. Aterini gaf zijn merk een logo mee met een vette knipoog naar de Renaissance. In het assortiment van Gold Note vind je alles wat je nodig hebt om een complete hifi-set samen te stellen, maar het zijn vooral de schitterende platendraaiers en phono amps waarmee de Italianen het mooie weer maken.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS