Recensie

Gold Note Valore 425 Plus

The Italian job

Door Edouard Hendrix, HVT 6, juni 2017

Als lekkermaker voor de vinyl special in de komende HVT presenteren we hier de Gold Note Valore 425 Plus. Gold Note is bij vinylliefhebbers vooral bekend vanwege zijn exotische draaitafels. Maar wat te denken van dit exemplaar waarmee de Italianen het gamma onderaan vervolledigen? Als is dat misschien wel een verschrikkelijk understatement.

Iedereen heeft zich wel eens de ogen uitgewreven bij de majestueuze Bellagio Conquest en Reference, de Mediterrano en de Giglio. En er hopelijk ook naar geluisterd. Stuk voor stuk pareltjes van design en muzikaliteit van de hand van ontwerper Maurizio Aterini waarvoor je diep in de geldbeugel moet tasten. Erg diep, tot € 57.999 voor de Bellagio Contest. Logisch dat de lat voor de Gold Note Valore 425 Plus dan ook erg hoog ligt.

Evolutie

Draaitafels verkopen als warme broodjes. Mis daarom onze vinylspecial niet in de volgende editie van HVT! Het aanbod is groot, de prijzen van instapmodellen liggen laag. Geen wonder dat de grote jongens ook een stuk van de taart willen. Maurizio had dat in 2010 al begrepen toen hij de Valore 400 ontwierp. De Valore 425 Plus is eigenlijk de eindfase in de evolutie van het instapmodel van Gold Note.