Recensie

IKEA Symfonisk streaming schilderijluidspreker

Geluid ís beeldig

Door Mabel Neve, HVT 10, oktober 2021

Normaal gesproken zou ik mijn thuisadres natuurlijk nooit zo en plein public delen, maar aangezien ik inmiddels ben verhuisd kan het wel. Wat jullie namelijk nog niet wisten is dat ik in totaal maar liefst vijf jaar praktisch naast de IKEA in Amsterdam heb gewoond, bij station Bullewijk in de Bijlmer. Er is een tijd geweest dat ik bijna dagelijks naar de IKEA ging om er Zweedse balletjes te eten, en vol verdriet met huisgenoten besprak dat er geen ontbijt voor een eurootje meer was.


Inmiddels woon ik al een tijdje niet meer in de buurt van onze favoriete Zweedse woonwinkel, maar ik denk toch altijd nog met een warm hart terug aan die tijd. Daarnaast heb ik, zoals trouwe HVT-lezers misschien hebben gemerkt, een behoorlijk deel van de Sonos speakers in huis mogen hebben. Dit was altijd met veel plezier, en in ons huishouden is de keuze voor de vaste set zelfs gevallen op een Sonos bar en subwoofer. Daarom vond ik het natuurlijk extra leuk om het nieuwste apparaat in de al bestaande collab tussen IKEA (mijn thuis), en Sonos (mijn set) te mogen recenseren, de Symfonisk schilderijspeaker.

Voor aan of tegen de muur

Nu zijn we in dit huishouden dus redelijk bekend met het Sonos geluid, en van de kwaliteit wijkt ook deze speaker niet eens zoveel af. Je zou zelfs kunnen zeggen dat hij ontzettend aangenaam verrast. Daarover later meer, want wat ik eigenlijk veel leuker vind is dat deze speakers heel goed bij de inrichting van je huis kunnen worden gematched. Deze Symfonisk is namelijk, geheel in IKEA stijl, een soort bouwpakket. Je hoeft gelukkig niet zelf het speakerdeel in elkaar te zetten, dat zou natuurlijk wel heel technisch worden voor menig mens.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS