Recensie

Introductiedag Kudos Audio

Latham Audio proudly presents: Kudos Audio!

Door Edouard Hendrix, HVT 4, april 2020

De Nederlandse distributeur Latham Audio heeft het Britse luidsprekermerk Kudos Audio toegevoegd aan haar assortiment. Ik kon uitgebreid kennismaken met de nieuwkomer tijdens de introductiedagen begin maart bij Latham Audio in Alphen.


De uit het Grieks afkomstige term ‘kudos’ staat voor een uiting van waardering. Het feit dat Latham Audio Kudos Audio toevoegt aan haar uitgebreid assortiment, dat bestaat uit topmerken zoals Naim Audio, The Chord Company, Neat Acoustics, Dynavector, Quadraspire en Well Tempered Lab, kan beschouwd worden als een blijk van waardering voor het mij onbekende Britse merk. Of is het net omgekeerd?

Farad Powersupplies

Toen Naim Audio jaren geleden stopte met de productie van speakers, vulde Latham Audio het gat in haar assortiment op met de luidsprekers van het eveneens Britse merk Neat Acoustics. Verdienstelijke speakers met een goede prijs/kwaliteitsverhouding, maar helaas net niet gesofisticeerd genoeg om de specifieke kwaliteiten van Naim optimaal in de verf te zetten. Één en ander leidde er toe dat Naim in zee ging met het Franse topmerk Focal.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS