Recensie

IsoTek EVO3 Ascension en Synchro

Als je toch toe bent aan nieuwe bandjes

Door Ward Maas, HVT 2, februari 2018

Zoals ik al heb aangegeven in het verslag van de XFI in Veldhoven had IsoTek een nieuwe netkabel. Op de show was er al een klein stukje te zien van een centimeter of vijftien. Nu, vlak voor kerstmis, waren de eerste netkabels beschikbaar. Oud HVT collega Theo Wubbolts nam twee netkabels voor ons mee, te weten de gloednieuwe EVO3 Ascension en de EVO3 Syncro die al wat langer op de markt is.

De Ascension is voor zijn dikte bijzonder soepel, terwijl de Syncro wat stugger is. De Ascension zal zeker geen stopcontact uit de muur breken, zoals we op een High End show eens mochten vaststellen bij een concurrerend product. De Ascension komt rechtstreeks uit de fabriek en was als bescherming in bubbelfolie verpakt. De Syncro was verpakt in een bijzonder chique presentatie verpakking. De Ascension zal in de handel ongetwijfeld in een vergelijkbare verpakking gepresenteerd gaan worden. Dat hoort bij deze categorie producten. Vergis je niet, de Syncro kost ongeveer €1.700 en de Ascension net geen €3.000.

De specs van de Ascension mogen er zijn

Daarmee hebben we natuurlijk direct de toon gezet. Voor wie is dit product? Wat rechtvaardigt dergelijke prijzen voor een netkabel van 2m (Ascension) respectievelijk 2.25m (Syncro)?