Recensie

IsoTek SMART Power: Delta

De slimme kracht van IsoTek

Door Ward Maas HVT 10, oktober 2019

Het gebeurt niet vaak dat we een product krijgen om te testen dat net het prototypestadium voorbij is en als eerste naar de pers mag voor een review. Op de tafel staat hier de IsoTek SMART Power: Delta. Van IsoTek zijn we nu natuurlijk de producten gewend die zorgdragen voor een schone netspanning en netkabels van een onberispelijke kwaliteit. Dit product doet net wat meer.


De IsoTek SMART Power: Delta is een stevig product dat ook geschikt is voor 19” rackmontage. IsoTek mikt met dit apparaat eigenlijk op twee markten. Aan de ene kant de professionele installatiemarkt en aan de andere kant de hoge consumentenmarkt. Dat is helemaal niet verkeerd. Zoals we gaan zien zijn er de nodige features die door beide gewaardeerd worden. Naast de bekende IsoTek netfiltering, die ervoor zorgt dat de netspanning zo schoon mogelijk aangeleverd wordt aan de aangesloten apparatuur, is dit vooral een heel bijzondere netspanning schakelcentrale.

Op de IsoTek SMART Power: Delta zitten aan de achterkant maar liefst zestien aansluitingen om een apparaat via een IEC 60320 C13/C14 kabel aan te sluiten. Hetzelfde soort kabel dat onder andere gebruikt wordt in data centers om apparatuur aan te sluiten. Het voordeel hiervan is dat deze connectors vlak naast elkaar gemonteerd kunnen worden zodat er inderdaad zestien apparaten aangesloten kunnen worden op een 2HE hoge Delta.

Wanneer je een blik werpt in de IsoTek SMART Power: Delta zie je dat er een uitgebreid netfilter wordt gebruikt. Naast de common mode filter spoel en het rijtje ontstoorcondensatoren zien we een groot aantal parallel geschakelde VDR’s (Voltage Dependant Resistors). Deze hebben onder een bepaalde spanning een hoge waarde (waardoor ze nauwelijks invloed hebben), maar boven een bepaalde spanningswaarde zijn ze zeer laagohmig, waardoor ze een kortsluiting vormen. Dat zorgt ervoor dat door storing veroorzaakte kortstondige spanningspieken netjes worden kortgesloten, wat voorkomtdat het de aangesloten apparatuur bereikt. IsoTek geeft aan dat maar liefst 54000 ampère kortstondig gehanteerd kan worden.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.