Recensie

IsoTek V5 Aquarius stroomreiniger

The Age of Aquarius

Door Ernst Neve, HVT 2, februari 2023

Wat is de overeenkomst tussen de V5 Aquarius van IsoTek en de film HAIR van Miloš Forman? Beide wijzen op een nieuw tijdperk. The Age of Aquarius is het openingsnummer van de zo bekende verfilmde musical, waar we een groep hippies hun legeroproepen zien verbranden en het nieuwe tijdperk bezingen. Nieuwkomer in New York John Savage slaat het een beetje wezenloos gade, maar de uitkomst kunnen we wel raden.


Ik kan mij nog goed herinneren hoe ik me voelde toen ik begin jaren negentig mijn eerste luisterervaring met een power conditioner onderging. Net zo wezenloos als het John Savage personage in HAIR zag ik toe op de installatie van een Tice Power Block samen met een Tice Titan. Groot, zwaar en lomp, dat was de eerste indruk, indrukwekkend de tweede. Ik mag wel concluderen dat we met de komst van de vijfde generatie (vandaar V5) Aquarius van IsoTek we het grote, zware en lompe vaarwel mogen zeggen. De eerste indruk nu is er eerder eentje van ‘nou dat ziet er knap uit’.

Wij van IsoTek bevelen de V5 aan

En dat knappe begint al bij het uitpakken. Degelijk Duits zou een understatement zijn zoals de V5 Aquarius knus vergezeld met een EVO3 Premier stroomkabel veilig op ingebruikname door de nieuwe eigenaar op je liggen te wachten. De EVO3 Premier met z’n kenmerkend paarse mantel en grijze connectoren wordt standaard meegeleverd met de V5 Aquarius die overigens de opvolger is van de EVO3 Aquarius en volgens opgave van IsoTek een aanzienlijke verbetering voor je in petto heeft. Zo is er veel meer instant energie ter beschikking, 35 procent meer koper verwerkt in het PCB, en 25 procent lagere weerstand dan de voorganger en maar liefst 81.000A aan onmiddellijke beveiliging tegen kortsluiting. Indrukwekkende getallen. Niet minder indrukwekkend is het gewicht van de V5 Aquarius dat 9,5 kilo schoon aan de haak noteert. In dit geval zou ik het indrukwekkend licht willen noemen, afgemeten aan de functies en prestaties van de V5 Aquarius. Hierover verderop meer.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS