Recensie

Jean Marie Reynaud Voce Grande

Een meesterwerk als eerbetoon aan Jean-Marie Reynaud, créateur d’enceintes

Door Edouard Hendrix, HVT 5, mei 2021

‘De nieuwe Voce Grande van de Franse luidsprekerfabrikant JMR is een eerbetoon aan het werk van degenen die zich van generatie op generatie hebben ingezet om de creaties van Jean-Marie Reynaud tot leven te brengen’, zeggen ze bij JMR. Een statement van formaat om razend nieuwsgierig van te worden.


Het in 1967 opgerichte ambachtelijke bedrijfje van de Fransman Jean-Marie Reynaud is door de jaren heen uitgegroeid tot een respectabele fabrikant van hoogwaardige luidsprekers. In 1994, na het overlijden van Jean-Marie Reynaud, besloot Jean-Claude Reynaud om het levenswerk van zijn vader voort te zetten. De jonge Fransman beschikte over de nodige kennis en ervaring om verder te schrijven aan het succesverhaal van ‘JMR, créateur d’enceintes acoustiques’. Akoestische luidsprekers, ontworpen en geproduceerd in Frankrijk. Wereldwijd verkocht tegen realistische prijzen.

JMR ADARA

De Voce Grande die we vandaag bespreken is niet het eerste meesterwerk van JMR. In 2015, tijdens de ‘Son & Image Show’ in Parijs, werd de JMR ADARA luidspreker voorgesteld. Het prototype van een actieve speaker die bij het publiek onmiddellijk in de smaak viel vanwege zijn verbluffende muzikale prestaties en opmerkelijke vormgeving. De ADARA was een project van Jean-Claude Reynaud om uit te zoeken hoe ver hij kon gaan op het vlak van actieve luidsprekertechnologie. Hoewel Jean-Claude Reynaud langs alle kanten gefeliciteerd werd, bleek het vanwege de zeer hoge kostprijs geen haalbare kaart om de ADARA te commercialiseren. Er werden jammer genoeg dan ook slechts vijf setjes van gemaakt.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS