Recensie

KEF KC62 Subwoofer

Een woofer die echt WAFt

Door Sander van der Heide, HVT 5, mei 2021

Een subwoofertest is iets waar ik met gemengde gevoelens tegenaan kijk: Ik ben namelijk niet vies van wat lekker aangedikt laag, maar al dat gesjouw met die grote kasten, daar zit ik vaak niet om te springen.


De voorbereiding voor een subwoofertest is dan ook tweeledig: ruimte maken en een buurman paraat hebben om het gevaarte uit de doos te tillen. Met een beetje geluk is de koerier voorbereid en rijdt hij het object met een steekwagen naar binnen. De beste man denkt vaak dat het om een nieuwe wasmachine gaat, want een 15-inch subwoofer zit vaak in een twee keer zo grote doos dan de subwoofer zelf en weegt al gauw 40 tot 50 kilo. Met veel moeite plaatsen de buurman en ik dan de zwarte box op een plaats, waarvan ik hoop dat deze definitief is.

Niet veel laags

Je kunt je voorstellen dat ik dit keer niet echt stond te juichen, toen bleek dat de koerier de subwoofer van KEF verkeerd had afgeleverd bij onze hoofdredacteur Ernst, in plaats van bij mij, en deze terloops riep “dan kom je hem toch halen?”. Ik had bijna een busje gehuurd, maar volgens Ernst was dat niet nodig. En inderdaad, bij aankomst stond Ernst klaar met een doos in zijn handen die hij met een sierlijke beweging in de kofferbak plaatste, als ware het een strandbal. Als dit niet al verdacht genoeg was, bleek na opening van de doos er slechts een klein vierkant blokje in verstopt te zitten. Wel mooi van uiterlijk overigens, als een klein perfect wit ijsblokje. Al met al beloofde het niet veel laags en ik vroeg me af of ze bij KEF niet gelijk beter vier stuks hadden kunnen sturen, zodat ik de kamer ook echt een beetje zou kunnen aanspreken in het laag.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS