Recensie

KEF LSX II LT

Nieuwste KEF uit LS serie Laaiend Succes?

Door Mabel Neve, HVT 3, maart 2024

De KEF LS serie is al jaren niet meer weg te denken uit de KEF familie. Waar de LS50 ooit in het leven is geroepen om het 50ste jubileum van KEF te vieren is het nu een ware staple-speaker binnen het KEF pakket. Ze zijn in zoveel verschillende uitgaven gekomen, dat het bijna niet meer bij te houden is.


Toch was er nu weer nieuwe vraag naar een compacte LS, wat de LSX II LT is geworden. Soms zie je door de bomen wellicht het bos niet meer, maar heb je toch een oerwoud nodig voor oorverdovende muziek. Want zonder al te veel van het gras voor jullie voeten weg te kappen, ik kan alvast verklappen dat KEF zich met deze nieuwe LSX-variant allang geen groentje meer hoeft te voelen. Dit wordt genieten in huize Neve met de LSX II LT, in het groen!

LSX is toch voordeeeeliger…

De LT-variant is iets goedkoper dan de ‘originele’ LSX II, wat samen in combinatie met de toevoeging van de letters LT (Little? Light? Less Tootersandbells? Ik heb het niet kunnen vinden maar vermoedelijk duidt het op een kleinere variant), doet denken dat KEF heeft geprobeerd een wat betaalbaardere variant te maken. Echt goedkoop zou ik het dan niet willen noemen, maar voor een kleine rug heb je dan toch wel iets heel behoorlijks in huis gehaald. En eerlijk is eerlijk, het is wel een stukje goedkoper dan de voorganger. En na korte controle ook ietsje lichter in gewicht, ik zie alleen maar voordelen.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of koop dit artikel op Blendle