Recensie

Kroma Audio Carmen

Altijd Indrukwekkend

Door Christiaan Punter, HVT 12, december 2018

De basis van Kroma Audio bestaat momenteel uit de drie heren Miguel Castro, Javier Millán en Cayetano Castellano. Miguel is de ontwerper van de kasten en Javier ontwerpt de crossovers en samen zorgen ze voor de afstemming. Cayetano, die ook manager is van Artesania Audio, zorgt voor de internationale vertegenwoordiging.


Het motto van Kroma Audio is om het hoogste niveau van High Fidelity te combineren met de natuurlijkheid en het realisme van een live optreden. Volgens Kroma Audio zijn er te veel luidsprekers met kunstmatige kleurnuances die de natuurlijke klankkleuren van de instrumenten schaden en de luisteraar verhinderen te vergeten dat ze naar een opname luisteren. Het is hun doel om opgenomen muziek te reproduceren met een overweldigende, realistische live-uitvoering-achtige getrouwheid.

Technieken

De luidsprekers bevatten zo min mogelijk metalen onderdelen: voor de bevestiging van de drivers worden bijvoorbeeld thermoplastische schroeven gebruikt. De kasten zijn volledig gemaakt van wit Krion, met een inleg van koolstofvezel aan de zijkanten. De luidsprekers staan gekoppeld aan de grond via meegeleverde en speciaal vervaardigde voeten, gemaakt van niet-gespecificeerde en wederom niet-metalen componenten.
Het passieve scheidingsfilter bestaat uit componenten van de allerbeste kwaliteit van Duelund, Mundorf en zeer speciale NOS-componenten en is geïsoleerd door middel van een hermetisch gescheiden kamer. De tweeter is gemaakt door Hiquphone, een relatief nieuw bedrijf onder leiding van de voormalige ontwerper van Scan-Speak-luidsprekers. De twee Mid-woofers zijn Scan-Speak Revelator 6,5” vervaardigd volgens Kroma Audio-specificaties. De impedantie is zeer lineair and nominaal 8 ohm. Gecombineerd met een gevoeligheid van 91dB zorgt dit voor een zeer versterker-vriendelijke luidspreker. Volgens opgave is het minimaal aanbevolen versterkervermogen slechts 15W. De luidsprekers wegen elk 100 kg en zijn standaard verkrijgbaar in witte Krion met koolstofvezel, maar zijn ook optioneel verkrijgbaar in een houtfineer en een echte 24 Karat bladgoud afwerking.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.