Recensie

LG C7 55” 4K UHD HDR OLED TV

Life actually is Good

Door Ernst Neve, HVT 3, maart 2018

Als je bij LG voor een OLED TV gaat shoppen is het belangrijk om eerst eens goed te kijken wat de verschillende modellen precies te bieden hebben. Als het budget geen enkele rol speelt en je wilt voor de grootste gaan, is de keuze snel gemaakt, maar in de schermdiagonalen 55” en 65” is er bij LG toch een hoop te kiezen.

Bepalend naast de prijs is veelal of er al dan niet een soundbar meegeleverd wordt. Het hier geteste model is als een van de meest voordelige uitgerust met een 55” 4K UltraHD HDR OLED scherm. Plat als een malle, een kleine verdikking onderaan waarin de elektronica en luidsprekertjes inzitten en met een going prijs van 1.999 euro. Hoe zal dat bevallen?

Mag het ietsje minder zijn?

Als altijd is het weer een heel gedoe als er iets in huize Neve wordt afgeleverd, niet in het minst als het om iets groots gaat. Vol verwachting klopt het hart al in afwachting van de vervoerder. Lukt het om een en ander zonder brokken op z’n plek te krijgen? Dat is waar Anita en ik ons zorgen over maken. Onze Mabel die toen nog aan bed gekluisterd was door haar complexe enkelfractuur, wilde eigenlijk alleen een binge-watch sessie starten van een ongekende magnitude. De arme meid verveelde zich tenslotte tegen de klippen op. Haar wens zou maar al te snel uitkomen. Opvallend was ten eerste de compacte afmetingen van de verpakking. Ook geen onnodige toeters en bellen. Eigenlijk best een saaie doos. Om de televisie dan. Saai, maar bijzonder efficiënt was de benutte ruimte. De superlatieven TV liet zich in een mum van tijd opstellen, omdat de voet een geheel is waarop de TV al behoorlijk stabiel staat en je gelegenheid geeft de schroeven aan te draaien. Settop box aansluiten, Chromecast Video voor de test erbij, externe mediaplayer, zo gebeurd. Enige minpuntje is misschien het vaste stroomsnoer, zeg maar voor als je wat centimeters tekort komt. Bij ons was dit niet het geval, dus Klaar was Kees.