Recensie

LG V30 smartphone met MQA DAC

Regelrecht uit je DAC

Door Ernst Neve, HVT 3, maart 2018

Wat moet een verwoed Apple gebruiker nu in Jezusnaam met een Android telefoon zal je je afvragen. Sterker nog; ik zat het mezelf ook af te vragen toen ik een bericht van LG voorbij zag komen over de introductie van hun toen nieuwste vlaggenschip, de V30. Echter, toen ik het bericht goed las, zag ik toch een aantal zaken die dusdanig opmerkzaam waren, dat ik mij genoopt zag za vanaf dat moment serieus te stalken om een review unit te bemachtigen. Dit model speelt namelijk native MQA bestanden af! Hier met dat ding! Nu! Hebben!

Enfin; het zou nog enige tijd duren vanaf de introductie in september 2017 voordat Neve aan de beurt was, want los van het feit dat er blijkbaar niet zoveel review units in omloop zijn, gaan waarschijnlijk de bloggers, vloggers en joggers voor de media die het nog over boekdrukkunst hebben. Het zal gelijk ook de reden zijn waarom de V30 op geen enkele wijze met MQA in de markt wordt gezet, anders dan zijdelings. Wat wel gebruikt wordt is de naam B&O en Quad DAC. Om meer te weten te komen moet je toch wel een kleine studie doen. Maar ja, laat dat nou net zijn wat ons interesseert.

Soepeltjes

Als ik de telefoon goed bekijk, valt op dat ‘ie me erg aan de iPhone X doet denken, maar dan zonder die rare Notch. Toegegeven, deze V30 heeft een minimaal zwart randje onder en boven, maar ik vind ‘m er eigenlijk erg mooi uitzien. Het glas van het 6” OLED QHD+ display met 2880 x 1440 pixels is afgerond en geeft deze smartphone een chique aanzien. Aan de achterzijde vind je de flits, de dubbele (16 + 13MP) camera met glazen lens. Er prijken twee logo’s, namelijk die van LG en B&O, juist onder de aan/uit knop annex vingerafdrukscanner. De telefoon loopt soepeltjes op de Snapdragon 835 met 4GB werkgeheugen en beschikt over 64GB aan opslag. De versie die ik ter test kreeg liep overigens op Nougat (Android 7.1.2).