Recensie

Loewe klang s3 Smart Radio

Industrieel functioneel

Door Ernst Neve, HVT 10, oktober 2021

Als je aan het Duitse merk Loewe denkt, is het eerste dat voorbij het geestesoog komt wellicht een TV. Loewe is groot geworden als uitvinder van de TV en het merk werd uiteindelijk synoniem met ‘design’. Sinds de doorstart in 2019 is daarin verandering gekomen. Het merk wordt gepositioneerd als fabrikant van beeld en geluid. De lijn Loewe TV’s heet ‘bild’, en er is nu ook een lijn genaamd ‘klang’. De naam zegt het al, dit moet iets met geluid te maken hebben. Wij mochten de klang s3 Smart Radio aan de tand voelen.


De namen ‘bild’ en ‘klang’ zeggen veel meer dan alleen de aanduiding van beeld en geluid. Het ontbreken van hoofdletters geeft zonder meer aan dat design nog steeds hoog in het vaandel staat en dat het Duitse woorden zijn, geeft aan dat het land van herkomst niet is veranderd. Duitsland in combinatie met elektronica duidt op kwaliteit, net als met auto’s of keukens. Als we naar de klang lijn kijken, krijgen de termen design en kwaliteit handen en voeten.

Een hele lijn van klang klinkt alvast goed

De klang lijn is duidelijk opgebouwd. Zo hebben we het klang 1 systeem dat een uitbreiding vormt voor de Loewe TV’s. Dit modulaire systeem bestaat uit vier identieke, compacte klang 1 luidsprekers en twee klang 1 subwoofers. De luidspreker in de TV doet dienst als center channel. Natuurlijk kan het klang 1 systeem ook als stereo-set gebruikt, en op alle mogelijk manieren bediend, worden. Ook is er een aparte soundbar, de klang bar5 met sub5, dat deel uitmaakt van het Loewe multiroom-platform, samen met de klang mr1, mr3 en mr5. Dan is er de klang m1 Bluetooth speaker, die vooral bedacht is voor muziekplezier on the go. Tenslotte de klang s serie die bestaat uit twee modellen, de klang s1 en de klang s3. Beide zijn het Smart Radio’s, echter de klang s3 beschikt over meer versterkervermogen en kan ook de oude vertrouwde CD afspelen.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS