Recensie

Lumin U2mini

Een mooie maximale brug naar streaming audio

Door Bert Oling, HVT 10, oktober 2022

De afgelopen jaren heb ik heel wat Lumin producten onderhanden gehad. De eerste, de A1 in 2015, was een complete verrassing, met name omdat het één van de eerste streamers was die native met DSD muziekbestanden overweg kon. De mensen van Lumin – een onderdeel van het professionele AV-bedrijf Pixel Magic Sytems Ltd – hebben al die jaren bepaald niet stil gezeten en hebben zowel hardware als softwarematig hun sporen verdiend in het midden- en topklasse segment van de Streaming Audio markt.


De mooie aluminium kast is niet anders dan die van zijn voorganger de U1 mini. De U2 Mini heeft nog steeds bescheiden afmetingen en wel 300x244x60mm en weegt 2,5kg. Het front van de U2mini is licht gebogen en heeft een monochrome display. Het display laat zien wat er speelt en in wat voor resolutie. Er zijn verder geen bedieningselementen aanwezig.

Na de buitenkant volgt de…

Aan de achterkant zien we de volgende aansluitingen: een AES/EBU XLR, een coaxiale cinch S/PDIF, een BNC S/PDIF (!) en een optische TOS-link uitgang. Er zijn twee USB-poorten met verschillende mogelijkheden. De belangrijkste functie van de USB-poorten is natuurlijk het aansluiten van een daarvoor geschikte DAC. Dat is met name belangrijk omdat via de USB-poort de beste prestaties kunnen worden bereikt – zie de specificaties. Op de andere USB-poort kan een externe harde schijf worden aangesloten. De netwerkverbinding wordt gerealiseerd met een RJ45 connector. De verbinding met het lichtnet wordt gevormd door een IEC connector met aan/uitschakelaar. Niets nieuws onder de zon, maar aan de binnenkant des te meer.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS