Recensie

Lumin X1 netwerkspeler

Streaming eX1tra…

Door Bert Oling HVT 09, september 2019

Wat ben ik toch een bofkont. Dit voorjaar heb ik uitgebreid gelegenheid gehad om twee nieuwe loten aan de Lumin stam voor HVT te testen. De nieuwe Lumin D2 netwerkspeler en de Lumin U1 mini netwerkadaptor hebben toen ruim de tijd gekregen om hun respectievelijke kwaliteiten aan mij en mijn luistervrienden te openbaren. Qua prijsklasse hadden we bij deze apparaten te maken met de budgetvriendelijke kant van het Lumin assortiment.


De hier geteste Lumin X1, die hier deze zomer lange tijd heeft gelogeerd, zit helemaal aan het andere eind van het prijsspectrum. De Lumin X1 is de opvolger van de Lumin S1 en moet de concurrentie aangaan met maar een paar medestrijders in het High End prijssegment voor complete netwerkspelers.

Wat is?… de buitenkant…

Het zal geen verrassing zijn maar het uiterlijk is heel vertrouwd: een licht gebogen front met een sober display. Geen knoppen of andere parafernalia. Ook bij de aansluitingen aan de achterkant, enigszins verborgen onder de doorlopende bovenkant van de kast, zijn geen echte verrassingen te zien of het moeten de SFB aansluiting zijn voor een optische verbinding. Naast een voedingsaansluiting zien we analoge uitgangen in zowel asymmetrische (cinch) als gebalanceerde vorm (XLR). Om in complexe installaties ongewenste aardverbindingen te voorkomen is de X1 voorzien van een aardaansluiting die eventueel kan worden aangesloten op een serieuze aardbus.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.