Recensie

Lyngdorf MH-2 en BW-2

De norm voor topprestaties uit een compact ontwerp

Door Edouard Hendrix, HVT 1, januari 2018

Lyngdorf Audio bouwt audiosystemen die muziek weergeven zoals muzikanten en geluidstechnici het voor ogen hadden. Zonder iets toe te voegen of weg te laten aan het opname- en weergaveproces. Al vaker gehoord? Klopt, maar Lyngdorf heeft al vaker bewezen dat het kan. Ook nu weer met de MH-2 satelliet speaker en BW-2 subwoofer.

Al bijna twee decennium maakt Lyngdorf Audio het verschil met vernieuwende technologische ontwikkelingen in het digitale domein. Denk bij voorbeeld aan het meervoudig gepatenteerde RoomPerfect™. Willy Van de Velde van Hifi Corner Trading, distributeur van Lyngdorf Audio in België en Nederland, nodigde ons uit om de gloednieuwe Lyngdorf MH-2 satelliet luidsprekers met bijhorende BW-2 subwoofers te beluisteren. Plaats van het gebeuren: de nieuwe winkel van Hifi Corner in de Antwerpse Sint-Katelijnevest. Een verhaal op zich dat we in een volgende editie uitvoerig belichten vanwege het bijzondere concept.

Hoge verwachtingen

Peter Lyngdorf en zijn teams gaan beslist niet over een nacht ijs. Pas wanneer een nieuw product op alle mogelijke vakken getest is en de kwaliteiten ervan met harde feiten bewezen zijn, wordt het op de markt losgelaten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we van de MH-2 satelliet luidsprekers en de BW-2 subwoofers hoogstaande prestaties verwachten.

Lyngdorf MH-2 satelliet luidspreker

Met zijn 24 x 19 x 9,5cm en een gewicht van 3,1kg, kunnen we de MH-2 gerust een bescheiden en discrete verschijning noemen. Je kunt je hem dan ook overal kwijt. Aan de muur of in een schap, het maakt niets uit. Voor beugels of staanders moet je echter zelf zorgen. Bij Hifi Corner werd de MH-2 gepresenteerd op een strakke en stijlvolle staander met ingewerkte bekabeling. Een ontwerp uit eigen huis dat zo gecommercialiseerd zou kunnen worden. De vormgeving van de MH-2 is geheel in lijn met het sobere Deense design dat alle producten van Lyngdorf kenmerkt. Een eenvoudige maar solide, rechthoekige doos, perfect afgewerkt en verkrijgbaar in hoogglans zwart of mat wit. De diepte van de kast, of beter gezegd het gebrek aan diepte, is niet alleen bedoeld om van de MH-2 een discrete verschijning te maken maar vooral om de invloed van de behuizing op de muzikale prestaties van de speaker tot een minimum te herleiden.