Recensie

Lyngdorf TDAi-1120

Compact, compleet en superieur

Door Edouard Hendrix, HVT 6, juni 2020

De nieuwe Lyngdorf TDAI-1120 is dan wel de kleinste Lyngdorf ooit, maar zeker niet de minste. Zeg nooit dat de TDAI-1120 het instapmodel is van Lyngdorf. Je zou er de vloek van de Vikingen mee op je nek kunnen halen.


De Deense Vikingkoning Harald Blauwtand, aan wiens naam later ‘Bluetooth’ ontleend zou worden, verenigde alle Deense stammen en legde zo de basis voor het welvarende land dat Denemarken nu is. Het Deense Lyngdorf, dat met RoomPerfect™ de luisteromgeving en muziekweergave verenigt tot een harmonisch geheel, pakt uit met de nieuwe Lyngdorf TDAI-1120. De combinatie van een schitterende versterker en dito streamer in een compacte behuizing. Vikingen waren ook niet zo groot als we dachten.

De kleinste Lyngdorf tot nog toe

De nieuwe Lyngdorf TDAI-1120 is een opmerkelijke verschijning in het assortiment van de Deense fabrikant. Dankzij zijn compacte afmetingen, niet meer 30 x26 x 10 cm, is hij de kleinste Lyngdorf tot nog toe. Maar laat je niet misleiden, de TDAI-1120 is een bijzonder functioneel toestel. Zijn compacte behuizing herbergt niet alleen de vermaarde digitale versterkertechnologie en het gepatenteerde RoomPerfect ™ -systeem voor actieve, digitale ruimtecorrectie maar ook een heleboel streamingfaciliteiten. En al zou je het niet verwachten, maar met een vermogen van 60 watt bij 8 Ohm of 120 watt bij 4 Ohm is de TDAI-1120 best een kleine krachtpatser.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS