Van Nederlandse bodem
Door Bert Oling, HVT 1, januari 2022
Het was alweer even geleden dat ik contact had met Magna Hifi. Aanleiding was een kleine makke aan één van mijn trouwe Sonos ZP90/Connect Magna Ultimo netwerkspelers. We raakten verder in gesprek, ik was natuurlijk benieuwd hoe het met Magna HiFi en de mannen daarachter: Rob de Brouwer en Jos Schellevis gaat. Als ik naar hun website kijk, zie ik een inmiddels fraai opgebouwde portefeuille audioapparatuur.
Merken: o.a. Audio GD, Singxer, Holo Audio. Het zijn wat kleinere Chinese fabrikanten waarmee Rob en Jos een goede band hebben opgebouwd. De nadruk ligt op streaming, maar er zijn natuurlijk ook andere producten in het assortiment te vinden. Achter het huis van Rob in Heiloo is in een apart gebouw een mooie luisterruimte ingericht waar op afspraak een en ander kan worden beluisterd en vergeleken. Tevens is hier het technische en technologische hart van Magna HiFi gevestigd. Hoewel Magna HiFi niet de hoofdbezigheid van de firmanten is, ligt hun hart en ziel duidelijk in hifi en audio, een sterke combinatie. Op mijn verlanglijstje voor een test stond al een tijdje de door Magna Hifi zelf ontwikkelde en gebouwde Mano Ultra streamer. De Mano Ultra is intussen opgewaardeerd tot Magna Hifi Mano Ultra mkII Streamer. Ik wilde hem het liefst testen met een hoogwaardige middenklasse DAC met een I2S ingang omdat een hoogwaardige I2S poort één van de unieke eigenschappen van de Mano Ultra mkII Streamer is. Na wat wikken en wegen kwam de Singxer SDA6Pro DAC als partner in deze test, daarover later meer.
Signalement Mano Ultra mkII
De compacte kast – 210 × 255 × 70 mm (W x D x H) – herbergt de nodige uitermate hoogwaardige elektronica. Een RPI met een speciale HAT voorzien van twee femto ultra lage jitter klokken, Crystek 957, met minimale faseruis staat garant voor optimale signaalverwerking zonder vergelers en vervuilers. Maar waar zou de elektronica zijn zonder voeding? Als basis is een royale afgeschermde R-kerntrafo gebruikt. De stabilisatie van de spanningen in de Mano komt voor rekening van een groot aantal passieve en actieve voedingsontkoppelingen, waaronder de befaamde Tentlab shuntstabilistoren voor de gevoelige klok en digitale schakelingen. Als zekering kan gekozen worden uit de HiFiTuning Supreme3 en inmiddels ook de SR Purple. De Mano Ultra mkII heeft galvanisch gescheiden en gereclockte cinch S/PDIF – BNC en AES/EBU optioneel – en I2S HDMI digitale uitgangen, de laatste volgens het veel gebruikte PS Audio protocol.
Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS