Recensie

Marantz Model 30 + Marantz SACD 30N

Back to the Future

Door Edouard Hendrix, HVT 3, maart 2021

Met de gloednieuwe Marantz Model 30 en de Marantz SACD 30n slaat Marantz een nieuwe weg in. Vastberaden en doordacht, maar met het grootste respect voor de roemrijke geschiedenis van het bekende Japanse merk.


In het verleden pakte Marantz regelmatig uit met speciale edities die het KI-predicaat meekregen. Topmodellen die door wijlen Ken Ishiwata getuned werden om nog betere prestaties te leveren. Dat resulteerde in speciale edities die in beperkte oplages beschikbaar waren. Met de Model 30 geïntegreerde stereoversterker en de SACD 30n schijfjesspeler met netwerk functionaliteit gooit Marantz het over een andere boeg. De Model 30 en de SACD 30n zijn geen getunede versies van een bestaand model maar gloednieuwe ontwerpen. Met een verrassend design.

Model 30

Het is even schrikken als ik de Model 30 uit zijn stevige verpakking til. Deze joekel van een versterker meet 443 x 431 x 130 cm en weegt 14,8 kg. Dat komt vooral door zijn stevige behuizing die opgebouwd is uit een non-magnetisch aluminium chassis en een solide stalen afdekplaat. Het fraaie tweedelige front met een leuk patroon en zijdelings verlicht, het kleine patrijspoortachtige display en de traditioneel ogende bedieningsknoppen geven de Model 30 een vernieuwend, stijlvol uiterlijk.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS