Recensie

Mark Levinson No 5909 Hoofdtelefoon

Levinson is the name, Mark Levinson

Door Ernst Neve, HVT 5, mei 2022

Na enge weken speeltijd ben ik de nieuwe No 5909 van Mark Levinson een beetje gaan zien als de James Bond onder de hoofdtelefoons. Maar dan wel degene na Daniel Craig, te weten Tom Hardy of Regé-Jean Page. Door het high end leven gaand als 5909, komt deze draadloze hoofdtelefoon in de bubbels van nietsvermoedende, gefortuneerde millennials, op zoek naar een hele vette draadloze koptelefoon. Deze belofte wordt overigens 100% ingelost, want deze eersteling van Mark Levinson voor op het hoofd in plaats van ervoor belooft de shit en meer.


Voor degenen die het merk al kennen, zal het een leuk uitstapje betekenen. Letterlijk, want de 5909 is gemaakt voor onderweg. Deze mensen rekenen op een bepaalde kwaliteit en die wordt zonder meer waargemaakt. Een blik op de specificaties is waarschijnlijk genoeg om tot aanschaf over te gaan. Deze Bluetooth hoofdtelefoon mag het predicaat Hi-Res AUDIO voeren, dus moet het voldoen aan de strenge Japanse eisen omtrent draadloze geluidsreproductie. En hij belooft een adaptieve, actieve noise cancellation van wereldklasse. Niet geheel onbelangrijk zijn er verder vier microfoons geïntegreerd met zogenaamde Smart Wind Adaption om kristalheldere telefoongesprekken te kunnen voeren. Heel even dacht ik aan het vermogen om scheetjes in een vroeg stadium te lokaliseren om de gebruiker vreselijke luchten te laten omzeilen, maar deze techniek ligt denk ik iets verder in de toekomst. Hoe dan ook zal de kenner toch wel snel overtuigd zijn.

Geniale move

De millennials in kwestie moeten wel een beetje openstaan voor kwaliteit, want het merk Mark Levinson spreekt waarschijnlijk niet zo tot de verbeelding als bijvoorbeeld Gucci, Louis Vuitton, Nike en Chanel om er maar een paar te noemen, dat wel doen. Toch vind ik deze move van Levinson een geniale. Velen klagen steen en been dat high-end vergrijst, zo niet dood is en dan is deze wolf in schaapskleren een welkome afwisseling op de zoveelste hoofdtelefoon van 4.000 euro. Zeker als je het aanbod van draadloze hoofdtelefoons bekijkt, kom je uit op een handjevol merken, waarvan de meeste op of onder de 600 euro zitten. Rond de duizend euro is het slim pickings zoals onze Amerikaanse vrienden weleens zeggen. Zeker als deze gefortuneerde jongelingen op zoek zijn naar een gesloten hoofdtelefoon is er wel degelijk een kans dat ze op de nieuwe Levinson uitkomen. Helemaal als het bedrijf de SEO op orde heeft en op ‘The Gram’ aanwezig is.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS