Recensie

Micromega M-One 150

Mais oui! C’est Micromega!

Door Ward Maas, HVT 5, mei 2018

Er zijn van die producten die ik zou omschrijven als Apple producten. Niet omdat ze het zijn maar omdat ze dezelfde look en feel hebben als de producten van die firma. Soms zijn ze zelfs wit. Dit product is niet wit en komt uit Frankrijk. Maar dit product heeft zoveel kenmerken die wel het Apple gevoel veroorzaken.


Om te beginnen de verpakking, die is maar liefst
68 x 54 x 8 cm en wel wit. Direct wordt met de ‘uitpakervaring ‘ je gemoed bespeeld. Onder de antracietgrijze schuimen afdekplaat liggen de producten uitgestald in wederom antraciet grijs schuim. Eén apart zwart doosje met een netsnoer. En één apart zwart doosje met een afstandsbediening die er als een game controller met drukknoppen uitziet. En dan nog een doosje met een meetmicrofoon, een microfoon standaardje en een lange XLR-kabel. O ja, natuurlijk ook een superplatte versterker van 9 kilogram in een van de twee standaardkleuren, in dit geval geanodiseerd grijs. De andere standaardkleur is zwart. Op aanvraag (en meerprijs) is de Micromega M-One 150 verkrijgbaar in vijf Premium Colors of (met een iets hogere meerprijs) in iedere RAL kleur. Deze versterker heeft twee displays, één voor normaal horizontaal gebruik en eentje voor verticaal gebruik. Met een speciale beugel (tegen meerprijs) kan je de M-One 150 tegen de muur schroeven.

Achterkant

Aan de achterkant zit, netjes verborgen onder de overhangende behuizing, een hele rij aansluitingen. Wat kan dit apparaat eigenlijk niet? Beginnen we eenvoudig van links naar rechts. Als eerste een Phono ingang en ja, met het kleine schakelaartje kan je kiezen tussen MM en MC. Dan volgt een RCA Line Level input. Daarnaast zitten twee XLR connectoren voor een gebalanceerde input. Daarnaast weer zit een Trigger input en een Trigger output, bedoeld voor het gebruik in een home automation systeem. Dan volgt een coax digitale input, een TOSlink optische input, een AES/EBU digitale input en een USB input. De twee HDMI I2S inputs zijn bedoeld voor toekomstige producten van Micromega. Niet zichtbaar is de Bluetooth aptX connectiviteit voor acht apparaten. Natuurlijk is er ook voorzien in een LAN input en twee USB update poorten. De M-One 150 kan een PCM, DSD en DoP (DSD over PCM) audio stream aan met 32 bit resolutie en een 768kHz sampling frequentie en 11,2 MHz voor DSD. Slim is de keuze om digitale ingangen galvanisch te scheiden. Dat voorkomt een hoop problemen. Zo hebben zowel de coax S/PDIF ingang als de AES/EBU ingang een scheidingstransformator. De USB ingangen en de ethernet ingang zijn optisch gescheiden. Een mooi detail is nog het gebruik van de AKM ak4490EQ DAC. Ook hier is over nagedacht. Conclusie: je kan zo’n beetje alles aansluiten wat ook maar enigszins van belang is.