Recensie

Monitor Audio Gold 100

Platina in een gouden jasje

Door Marnix Bosman, HVT 04, april 2019

Jarenlang waren de luidsprekers uit de Gold serie het beste van de ontwerptafels van Monitor Audio. Door de introductie van de Platinum serie kwam daar opeens een serie boven. Daarmee is de kwaliteit van de Gold serie echter niet minder geworden


Reviewers hebben de onhebbelijke gewoonte graag naar de top serie van een merk te willen kijken waardoor de aandacht voor de series net onder top soms wat onder dreigt te sneeuwen. Ik zal eerlijk toegeven dat ik daar zelf soms ook aan meewerk en dat is niet terecht omdat de series juist onder top vaak technieken gebruiken die regelrecht zijn afgeleid of soms zelfs volledig identiek zijn aan de technieken uit de topmodellen. Dus toen ik hoorde over de nieuwe Monitor Audio Gold serie heb ik mij meteen gemeld om een model uit deze serie onder de loep te nemen.

5e generatie

De huidige Gold serie bestaat in totaal uit vijf modellen. Een monitor (de Gold 100) twee vloerstaanders (de 200 en 300), een center (C250), een surround speaker (FX) en een actieve sub (W12). Een meerkanaals surroundsysteem volledig op basis van luidsprekers uit de Gold serie is dus geen enkel probleem. Als liefhebber van monitors heb ik de Gold 100 uitgekozen om de nieuwste generatie Gold luidspreker te beoordelen.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.