Recensie

MONITOR AUDIO SILVER 50 7G

Silver is gewoon Goud

Door Michel van Meersbergen, HVT 10, oktober 2021

Monitor Audio heeft het afgelopen jaar bepaald niet stil gezeten en lanceerde afgelopen zomer, tegen de Corona-stroom in, de alweer 7e generatie van de befaamde Silver Series. Nu meen ik mij stellig te herinneren dat ik in 2018 met de 6e generatie Silver Series 300 een aantal zeer aangename uurtjes heb doorgebracht. De beurt is ditmaal aan de ‘50’, het boekplankende instapmodel uit de Silver Series 7G.


Met het kleiner worden van (betaalbare – bestaat dat nog?) woonruimte neemt de behoefte aan kleinere audiosystemen toe. De afgelopen jaren is het aanbod hoofdtelefoons, van goedkoop tot extreem prijzig, geëxplodeerd, Bluetooth speakers/speakertjes waarvan het uitgangspunt ‘draagbaar’ is, staan nu – vaker dan mij lief is – als improvisatie op een volwaardig systeem in de huiskamer. Gelukkig hebben fabrikanten deze ontwikkeling op tijd waargenomen, wat heeft geresulteerd in een bredere keuze in het aanbod van kleine luidsprekers en vooral het serieus nemen van deze klasse. Was voorheen het ‘boekenplankje’ vooral een verplicht nummertje in de line-up, tegenwoordig vinden we in dit kleine formaat ronduit volwassen producten die qua prestaties stevig weten te imponeren, mij in ieder geval. Eens kijken en natuurlijk vooral luisteren wat de Silver 50 7G in petto heeft.

Nieuw

Een vergelijk met de 50 6G is in deze onontkoombaar, dus gaan we de verschillen eens doornemen. De tweeter is dezelfde 25mm Gold Dome, met keramisch gecoate aluminium/magnesium legering, maar nu voorzien van de UD Waveguide II. Deze ring rond de tweeter geeft het gebied boven de 10kHz een zetje waardoor Monitor Audio, naar eigen zeggen, eenvoudiger tot een vlakkere frequentieweergave komt. Ook zorgt deze ring voor een betere timing en vooral een evenwichtige spreiding van de weergave.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS