Recensie

Musical Fidelity M8xi integrated

Stijlvol als vanouds

Door Ward Maas, HVT 9, september 2020

Dat er verschillende klasse-versterkers zijn zal de lezer wel weten. De Musical Fidelity M8xi is volgens mij een klasse H versterker. Nee, niet in technische zin, eerder gevoelsmatig. Met klasse H bedoel ik in dit geval klasse Hernia. Het gebeurt niet vaak dat je een versterker met twee man uit de auto moet tillen en naar binnen mag sjouwen. Nogal onhandig in deze anderhalve meter tijd. De versterker is verpakt in een dubbele kartonnen doos waarin nog eens twee schuimplastic buffers de M8xi beschermen tegen de gevaren van transport. Met ruim 46 kilogrammen is dit een zwaargewicht. De verpakking alleen al is nog eens twee kilo extra, het gewicht waar menig modern audioproduct inclusief verpakking nog onder blijft.


In een doos, die netjes in een uitsparing in de schuimplastic buffer zit, vinden we naast de Engelse netkabel een Europese netkabel met een C19 plug, inderdaad, de zware uitvoering dus. Verder een remote control, een gebruiksaanwijzing en twee witte handschoentjes. De versterker zelf zit in zwarte velours zak. Wanneer je met z’n tweeën de versterker uit de doos haalt moet je opletten dat deze niet wegglijdt. Door het gewicht gaat het verwijderen van die zak ook niet vanzelf, maar de aanhouder wint. Wanneer de versterker eenmaal op zijn plaats staat, is er een eerste gelegenheid om dit product eens goed te bekijken.

Stylish

Wij hebben een zwarte uitvoering die je in al z’n eenvoud understated stijlvol kunt noemen. Een zwart front met twee grote aluminium knoppen, Musical Fidelity eigen, waartussen zich een klein blauw display bevindt. Onder deze knoppen nog eens twee kleine knopjes voor aan/uit en het dimmen van het display. De linkerknop is voor de ingangskeuze en de rechterknop is voor het volume. De mogelijkheden die de ingangskeuzeschakelaar geeft, verraadt een beetje hoe de achterkant eruit ziet: massief en vol met connectoren dus. De M8xi heeft zes line inputs waarvan twee paar gebalanceerd (XLR), aangevuld met vijf digitale ingangen. USB, 2x Coaxiaal op 24bit/192kHz en 2x Optisch op 24bit/96kHz. Wat betreft de outputs zijn er drie paar op line level (2x RCA waarvan 1 fixed) en gebalanceerd (XLR) aangevuld met twee digitale uitgangen (Coax en Optisch). Voor het bedieningsgemak is er een trigger ingang en een trigger uitgang.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS