Recensie

Musical Fidelity MX-Stream

Streaming Black Box

Door Marnix Bosman, HVT 5, mei 2023

De definitie van een black box: een toestel waarvan de werking en het gedrag bekend is maar de interne constructie niet. Dit is de perfecte omschrijving voor de MX-Stream van Musical Fidelity. Het is een streamer, maar wat hij allemaal kán, dat is aan de buitenkant niet te zien.


Ik weet niet hoe het bij u zit, maar bij mij thuis wordt er zelden op het display van de streamingspeler gekeken. Behalve de aan-uitknop worden ook de rest van de knoppen nauwelijks beroerd. Thuis gebruiken we allemaal de app op onze telefoons of mijn tablet om de functionaliteit van de streamer te gebruiken. Het display en al die knoppen hadden er dus net zo goed niet op kunnen zitten. Dit was waarschijnlijk ook de gedachte achter de ontwikkeling van de MX-Stream. De MX Stream heeft aan de voorkant slechts twee schakelaars, vier status LEDs en een USB aansluiting. Ondanks zijn onopvallende uiterlijk en zeker ook ondanks zijn afmetingen zit er echter een heleboel processorkracht onder de kap. De MX-Stream is onderdeel van de MX-range die allemaal dezelfde afmetingen hebben verder bestaat uit een phonotrap, een hoofdtelefoonversterker en een DAC.

Alleen processing

De MX-stream is een volwaardige streaming player maar heeft geen DAC aan boord. Dat klinkt vreemd maar dit is op zich helemaal geen rare zet van Musical Fidelity. Er zijn fantastische DACs te koop en op deze manier kun je zelf bepalen welke ‘sound’ je in huis haalt. Als interface naar een DAC gebruikt de MX-Stream USB. Hier dus geen S/P-DIF, AES/EBU of TOSlink aansluitingen. De MX-Stream maakt verbinding met iedere moderne USB 2.0 compliant DAC. Naast de USB-uitgang naar de DAC heeft de MX-Stream ook een HDMI-output maar deze is alleen bedoeld voor het doorgeven van video. De MX-Stream heeft nog twee USB A-aansluitingen en één USB-input (B-type aansluiting).

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS