Recensie

NAD C298 Eigentakt Eindversterker

De toekomst klopt aan de deur…

Door Ward Maas, HVT 9, september 2021

Vrijdag 10 mei 2019 was een regenachtige dag in München. Of beter: het hoosde van de regen. En ik, als ervaren High End bezoeker, had een fiets geleend om een demo bij te wonen van een nieuw audiomerk Purifi dat wel eens interessant zou kunnen zijn. Terwijl ik mij afvroeg of ik nu wel zo slim was geweest om met de fiets te gaan reed ik door een buitenwijk van München op zoek naar een appartement waar die demo zou moeten zijn. Terwijl het steeds harder begon te regenen, dacht ik dat dit wel een heel goede demo moest worden om zoveel nattigheid te rechtvaardigen.


Vrijdag 10 mei 2019 was een regenachtige dag in München. Of beter: het hoosde van de regen. En ik, als ervaren High End bezoeker, had een fiets geleend om een demo bij te wonen van een nieuw audiomerk Purifi dat wel eens interessant zou kunnen zijn. Terwijl ik mij afvroeg of ik nu wel zo slim was geweest om met de fiets te gaan reed ik door een buitenwijk van München op zoek naar een appartement waar die demo zou moeten zijn. Terwijl het steeds harder begon te regenen, dacht ik dat dit wel een heel goede demo moest worden om zoveel nattigheid te rechtvaardigen. Wel, die demo overtrof alles. Niet alleen demonstreerde Purifi een baanbrekende luidspreker maar ook een klasse-D versterker die de grenzen ver verlegde. Die klasse-D versterker was ontwikkeld door het Purifi ontwikkelteam dat bestaat uit een who is who in de klasse-D technologie.
De namen Bruno Putzeys en Lars Risbo zeggen voldoende. Die versterker was ontworpen met het idee om de laatste mogelijke twijfelaar aan deze techniek over de streep te trekken. Dat was ze op papier volledig gelukt. De prestaties begonnen dicht bij die draad met versterking, het ideaal, te komen. En die demo bevestigde ook dat het gehoormatig heel erg goed was.

Uit betrouwbare bron

Stevig onder de indruk ging ik naar de High End. Op een of andere manier deed de regen er even niet meer toe. Door stom toeval zat ik die avond in de bus naar een DALI bijeenkomst naast Product Manager Cas Oostvogel van NAD. We raakten aan de praat en ik vertelde hem van mijn ervaringen die ochtend. Toen hij dat hoorde, vertelde hij mij met een brede glimlach dat NAD de eerste firma was die die nieuwe Purifi ‘Eigentakt’ klasse-D versterkermodules ging gebruiken. En inderdaad, daarop volgden de NAD M33 en M28 al snel als referentiemodellen waar de uitstekende versterkereigenschappen gecombineerd werden met alle mogelijke moderne opties waaraan je maar kunt denken.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS