Recensie

NAD M10 V2 alles-in-één streamer

NAD JASt alles in een nieuwe V10

Door Ernst Neve, HVT 4, april 2022

“Hoezo nou weer jassen?”, hoor ik sommigen onder jullie denken. Welnu, dat zegt NAD zelf. Just add speakers. JAS dus. En het gaat inderdaad zo rap, dat je ook nog eens van ‘jassen’ mag spreken. Zeker uitgerust met banaanstekkers, jas je je speakers binnen no-time in de M10 V2. De rest gaat vanzelf. En heb je al een BluOS apparaat in huis, dan stream je binnen luttele seconden je fav playlists door je huis. En dit is nog maar het begin van deze kleine wonderdoos.


Voordat ik aangeef wat de verschillen met de vorige versie zijn, eerst iets over het zogenaamde unpackfest. Zelfs de saaie kartonnen omdoos geeft al enkele hints dat we met iets speciaals te maken hebben. Ten eerste de merknaam NAD, maar het meest in het oog springt de vermelding ‘statement of the art’ die je al doet watertanden en nadenken bij het ontdoen ervan. Het verschil ten opzichte van de doos van de M10 is de toevoeging van ‘V2’. En maak je geen zorgen, de enige analogie met vermaarde raket is een spreekwoordelijke.

Mooi, zonder ranzig te worden

Het voorkomen van de verpakking is nog steeds stijlvol zwart met gouden opdruk, maar dan op een niet pornografische manier. Er kan geen onduidelijkheid zijn op wat je te wachten staat met termen als ‘NAD’, ‘streaming amplifier’ en ‘Masters’ die de doos sieren. Het openklappen van het deksel presenteert je, ingebed in een laag zwart schuim die de schat eronder moet beschermen, een gouden USB-stick met daarop, natuurlijk, NAD Masters en M10 geprint. Hierop is informatie van de M10 V2 zelf, BluOS, MQA en Dirac terug te vinden. En dan het moment suprême. Het enige dat nog tussen jou en de nieuwe M10 V2 staat, is zijn zachte beschermende etui. Hup, weg ermee! Ontdaan van z’n jasje, heb je een compacte brok techniek en kwaliteit in je handen. Niet per se zwaar, zeker niet licht, blinkt het 7 inch grote, zij het donkere, scherm je tegemoet en voelt alles vertrouwenwekkend van metaal aan. Achterop nodigen de speakeraansluitingen al uit om je setup-ding te gaan doen. Niet zonder een verdere inspectieronde. Onder de M10 V2 ligt nog een andere doos op je te wachten, maar nu met een UK en EU-stroomsnoer, een remote, en een meetmicrofoon voor het Dirac trucje. In een speciale zwarte envelop met daarop de cleaning instructions vind je tenslotte een schoonmaakdoekje (PS: Apple rekent daar 25 euriebeuries voor). Een verse eigenaar zal zich een rijk mens voelen.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS