Recensie

Naim/Bentley Mu-so 2nd Generation

De inspiratie van het moment

Door Ernst Neve, HVT 4, april 2021

Ik heb er lang over nagedacht wat nu de perfecte brug zou kunnen zijn tussen de Bentley Flying Spur en de Naim Mu-so 2 die dezelfde merknaam voert. Voor de verwende (film)muziekliefhebber is het allemaal niet zo ingewikkeld, maar wat zou er in het hoofd van een Bentley klant omgaan als hij het Naim systeem met de Bentley naam erop ziet?


Uiteindelijk zal het ‘m toch om het moment gaan. Hoe geïnspireerd raakt de Bentley klant bij het aanschouwen van de koperen kleurtonen en de iets dikkere perspex basisplaat waarop de Mu-so 2 rust. Voor hem is de 2.100 euro waarschijnlijk een druppel op de gloeiende plaat, voor de Naim klant is het een drempel van 600 ballen die hij extra moet neerleggen voor deze versie. Hoe gaan we dat verantwoorden?

Stylish

Wat voor beide klanten geldt, is dat de verschijning van deze Mu-so 2 wel een heel fraaie is. Gedistingeerd is een term die bij mij naar boven komt, op de voet gevolgd door stijlvol en understated. De koperen kleurstelling is zoals gezegd het grootste verschil met de standaard versie van de Mu-so 2. Aan de voorzijde geen knoppen, de enige afleiding daar zijn de verlichte namen van beide merken die Naim for Bentley spellen. Verlichting die overigens uitgezet kan worden. Een heel klein LEDje aan de zijkant verraadt of er netwerkconnectie is, of signaleert vervaarlijk rood knipperend een probleem. Onderop tref je de beschikbare aansluitingen en de achterzijde bestaat uit een, wederom koperkleurig, enorm koellichaam. Stoer en elegant tegelijkertijd is hier de uitstraling.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS