Recensie

Naim Uniti Atom en Uniti Core

What’s in a Naim alles-in-één…

Door Bert Oling, HVT 7/8, juli/augustus 2017

Het heeft even geduurd, maar kort geleden stond Rowan Dernee van Latham Audio, de Naim distributeur in NL, bij ondergetekende op de stoep om twee apparaten uit de nieuwe Naim Uniti serie te brengen. Rowan bracht de kleinste Uniti Atom alles-in-één mee en de Uniti Core ripper en netwerkopslag.

Vorig jaar zagen we de apparaten al op diverse internationale shows, maar er is nog heel wat water door de Theems gestroomd voordat de apparaten met name softwarematig panklaar waren om aan den volke te tonen. De Uniti serie neemt een unieke plek in het uitgebreide Naim assortiment in, omdat ze tegemoet komt aan een in consumentenkringen breed gedeelde wens naar één apparaat dat zoveel mogelijk functies in zich bergt.

Wat is… Naim Uniti Atom

n de compacte (95mm x 245mm x 265mm ) en 7 kg wegende verpakking zit ongelooflijk veel technologie. Allereerst natuurlijk een stevige 2x 40Watt versterker in de beste Naim NAIT klasse AB traditie, die bepaald niet bloedarmoedig wordt gevoed gezien de forse toroidale trafo. Daarnaast een groot aantal ingangen en functies. De buitenkant is minstens zo bijzonder. Bovenop vinden we de bloedmooie grote verlichte volumeregelaar die we kennen van o.a. de Naim Statement en de Muso serie. Het front laat een 5,5 inch groot kleurendisplay zien met daarnaast een aantal knoppen voor de hoofdfuncties. Het is geen aanraakscherm, maar wanneer u met uw vinger het scherm nadert verschijnt er wel extra informatie op het scherm. Bijgeleverd worden een bijzondere afstandsbediening waarmee de Naim Uniti Atom bediend kan worden. Nee, geen infrarood oplossing maar een tweeweg RF geconnecteerde, waardoor u de Atom achter een kastdeur kunt verstoppen. Zou jammer zijn.