Recensie

Bluesound Powernode Edge

Op het randje van goed en betaalbaar

Door Ernst Neve, HVT 11, november 2023

We kennen het Canadese merk Bluesound hoogstwaarschijnlijk wel, het timmert immers al geruime tijd aan de weg en is voor velen de meest logische stap als je buiten de gebaande paden wil treden van wat mainstream hifi tegenwoordig te bieden heeft. En dan hebben we het over de beter klinkende streaming speakers en soundbar van het merk. Maar Bluesound heeft ook een aanbod voor de fase daarna. Enter de Bluesound Node familie.


De eerste Bluesound Node (N100) werd bijna tien jaar geleden geïntroduceerd en was al snel dé oplossing voor het publiek dat iets anders wilde dan het gangbare. Dat de Bluesound producten ook nog eens beter klonken werd overal snel door de hifi-specialisten opgepakt en meegenomen in de mix als de klanten klaar waren voor de volgende stap in hun hifibeleving. Beleving staat hier wel echt voorop, want de app was misschien nog wel belangrijker dan de producten zelf. En niet zonder reden, want die van marktleider Sonos werkte wel erg makkelijk en was daarnaast ook nog eens behoorlijk stabiel en betrouwbaar.

Een grote Node familie

De originele Bluesound Powernode had daarnaast nog een extra functie namelijk voor degenen die al een paar goede luidsprekers hadden en klaar waren voor de volgende stap, te weten die naar de toekomst van muziekreproductie via streaming providers. Hier bood de Powernode uitkomst. Destijds bestond het Bluesound ecosysteem uit vijf varianten, te weten de Node, de Powernode, de Vault, de Pulse en de Duo. Waar de Pulse en de Duo nog wat weg hadden van het gebruikelijke, braken de Node, Powernode en de Vault qua uiterlijk met dat wat men toen gewoon was. Anno nu hebben de producten uit het Node ecosysteem een eigen plaats in het woud der streamingproducten verworven, is het uiterlijk aangepast aan de tijd en zijn de producten onderverdeeld in drie segmenten; draadloze luidsprekers, draadloze thuisbioscoop en draadloze stereocomponenten. Het merk biedt iedereen die verantwoord muziek zou willen streamen een passende oplossing. Wij onderzoeken hier de Powernode Edge, de laatste variatie op de streamingversterker volgens Bluesound en gepositioneerd juist onder de Powernode. ‘Just add speakers’, is in beide gevallen het enige wat je te doen valt. Easy de peasy.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS