Recensie

Origin Live Gravity One

de kracht van een pluimgewicht

Door Edouard Hendrix, HVT 7/8, juli/augustus 2021

Een platenpuck is meestal een zwaar ding dat een vinylplaat strak aandrukt tegen het plateau van de platendraaier. Iedereen heeft er zo zijn mening over. En iedereen heeft gelijk, want het is vooral de eigen ervaring die telt. Maar wat zou u denken van een platenpuck die niet eens een ons weegt? Wij hebben er alvast onze mening over gevormd.


Onze Britse buren hebben verstand van draaitafels en van audio in het algemeen. Iedereen kan recht uit het vuistje een aantal merken opnoemen die bij de meeste muziekliefhebbers letterlijk en figuurlijk goed in de oren klinken. Origin Live zal daar waarschijnlijk niet bij horen. En toch heeft deze kleine Britse speler heel wat te bieden op het vlak van draaitafels, toonarmen, elementen, phono amps, DAC’s, kabels en accessoires. De naam Origin Live zegt alles over de doelstelling van het bedrijf: muziek weergeven zoals die live gespeeld wordt. En daar zijn ze bij Origin Live, naar eigen zeggen, fanatiek mee bezig.

Grativy One Record Weight

Het was Pierre Costers van Colab, distributeur voor de Benelux van Origin Live, die onze aandacht vestigde op de Gravity One Record Weight. Een opmerkelijke platenpuck uit het gamma accessoires van Origin Live. Opmerkelijk omdat het ding nauwelijks 70 gram weegt. Daar fronsten we even de wenkbrauwen bij, maar voortgaand op het enthousiasme van Pierre Costers namen we de Gravity One Record Weight graag mee voor een test.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS