Recensie

Panasonic TX-65JZW2004 4K UHD OLED TV

Een OLED alleskunner

Door Mabel & Ernst Neve, HVT 10, oktober 2021

Toen het verzoek vanuit Panasonic ons bereikte om topmodel JZW2004 OLED te recenseren, hoefde ik niet lang na te denken. Er waren genoeg redenen om dat maar eens samen met mijn dochter Mabel in haar nieuwe optrekje in Amsterdam te gaan doen. Zo had ze de voorganger GZW2004 enige tijd geleden aan de tand gevoeld en onlangs nog de JXW944 uitgebreid gebruikt.


Ikzelf heb het genoegen gehad de TX-55GZW2004 bij onze John van der Veer te horen en zien en wilde nu wel eens uit de mond van Mabel horen wat ze het grootste verschil vond tussen de GZW en JZW2004 4K UHD OLED TV’s en de JXW944 4K LED TV. Mabel was trouwens al verkocht toen ze vernam dat het om de 65 inch variant van de JZW2004 ging. Een dergelijk scherm ‘real estate’ past eigenlijk maar nauwelijks in haar Amsterdamse woninkje. Gelukkig had ze de discussie met haar vriend Casper gewonnen, waardoor niets haar snode plannen meer in de weg stond.

Sugar Daddy?

Toch blijft het spannend als het equivalent van de sociale afstandsnorm waar we tot voor kort nog zo mee te maken hadden, de huiskamer ingeschoven wordt. Deze 65 inch OLED TV meet immers bijna 1,50 meter van zijkant tot zijkant. Opeens besef je je dan hoe weinig mensen zich aan die afstand hebben gehouden. Want tjeempie, wat een loeris van een TV is dit. Ik was er zelf niet bij, Mabel evenmin, maar vriend Casper heeft het er nog steeds over hoe deze Panasonic de huiskamer in werd gemanoeuvreerd. Gezien hun leeftijd, tech saffyness en de nodige ervaring met Panasonic TV’s was in ieder geval het installeren van de TV geen enkele moeite. Binnen luttele minuten speelde de Playstation, de Switch, de 4K Blu-ray speler en alle benodigde streaming apps, waarvan NPO en Videoland bij deze lieve mensen de meest populaire zijn. Voor 4K content wordt dankbaar gebruik gemaakt van het Netflix account van ondergetekende, in Neve kringen beter bekend als The Sugar Daddy.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS