Recensie

Panasonic TX65-EZW1004 OLED TV

Levensecht en levensgroot

Door Ernst Neve, HVT 10, oktober 2017

Om de V van HVT meer eer aan te doen is besloten de laatste generatie OLED TV’s te recenseren. Als eerste is Panasonic aan de beurt met de TX65-EZW1004. Het gaat hier om de toplijn van Panasonic die uit vier modellen bestaat. Wij recenseerden de 65 incher en de TX77-EZW1004. De laatste is de 77 inch variant van de 1004 OLED serie. Verder hebben ze in het OLED gamma de TX65-EZW954 en de TX55-EZW954. Deze twee modellen meten respectievelijk 65 en 55 inch en beschikken niet over een geïntegreerde soundbar zoals de EZW1004 modellen. De prijzen lopen uiteen van €2.999 voor de 55 incher tot €19.999 voor de 77 incher. De TX65-EZW1004 gaat voor €5.999 over de toonbank.

Tot zover de droge feiten. Minder droog hield ik het toen de vervoerder aanbelde en naar een extra paar handjes informeerde. Hoewel ik automatisch naar mijn rug greep en op mijn pols naar de tijd keek, zag de goede man al snel dat ik A geen horloge droeg en B geen goed acteur was. Hij zei dan ook: “Dank u wel. Ik sta vlakbij.” Ik kon het verzoek alleen nog pareren met een “dan zet u ‘m toch gewoon voor de deur”. Gelukkig voor mij deed de vriendelijke bezorger dat ook en na een manoeuvre die je normaliter in Almere niet zou uitvoeren, trok hij de zijdeur van zijn bestelauto open. “Dat is geen kleintje, hè?” verzuchtte hij nog, terwijl hij mij naar de kopsekant van de verpakking loodste. “Het is mijn equivalent van een Hummer, alleen bij deze heb ik geen keukentrap nodig om ermee te spelen.” Tja, hoe moet je daar nu anders op reageren? Terwijl ik de TV uit het busje trok, leek er toch geen eind aan te komen. Godallemensen van een gevaarte! Ik schat de verpakking toch tegen de twee meter breedte. Met een hoogte van ruim een meter en net geen halve meter diepte is dit toch een behoorlijke verschijning in het Almeerse straatbeeld. Ik het zeker drie keer een “gefeliciteerd, buurman” gehoord. En nog iemand die zei: “nu weet ik waar ik er goedkoop eentje kan lenen…” Het kan allemaal in Almere!

Bijzonder aantrekkelijk

Jullie hebben inmiddels wel begrepen dat de verpakking huge was. Gelukkig viel het gewicht van de TV met 27 kilo wel mee. De verpakking liet zich eenvoudig verwijderen, en presenteerde het scherm keurig zonder beugel balancerend in de onderste schuimstukken. Het werd tijd om de handleiding vluchtig te bestuderen, we blijven tenslotte echte kerels. Deze OLED TV bestaat eigenlijk uit drie delen; het display, de beugel en de soundbar. Het is een kwestie van soundbar op beugel zetten om vervolgens het display op de twee metalen bevestigingspunten te schroeven. Het slimme van de constructie is dat de soundbar de beugel bijna geheel bedekt, in ieder geval het gedeelte dat in het zicht is. Dat maakt dat het uiterlijk van het geheel er toch bijzonder aantrekkelijk uitziet. Een enorm scherm boven een platte, gekantelde soundbar. En laat me je zeggen dat hoewel dit niet eens het grootste model betreft, 65 inch echt enorm aandoet. Het is uiteraard afhankelijk hoe ver je van de TV af zit, maar op een meter of tweeëneenhalf doet hij nog steeds allejezusgroot aan.