Recensie

Perlisten S4b monitorluidsprekers

Meer speaker, meer muziek, meer genot

Door Ernst Neve, HVT 5, mei 2022

Zijdelings had ik er in het interview met Lars Johansen van Perlisten Audio al even gewag van gemaakt. Het overtuigende klankkarakter van de S7t, hun vlaggenschip. Ik noteerde “Met groot gemak werd in de ongemakkelijk vergaderruimte een groots beeld neergezet en overheersten de vier woofers totaal niet. De kwaliteit droop er echt vanaf”, en beloofde in een volgende editie de kleinste monitorluidsprekers uit de toplijn onder handen te zullen nemen. Die belofte wordt nu ingelost.


Nog even voor de goede orde een opsomming van de diverse modellen. De modellen uit de toplijn worden gevormd door de S7t vloerstaander (€ 9.500 p/st), S7c centerspeaker (€ 7.750 p/st), S5m standmount luidspreker (€ 5.950 p/st), S4b boekenplankluidspreker (€ 3.750 p/st) en S4s effect luidspreker (€ 3.500 p/st). De D215s (€ 8.995 p/st), D212s (€ 6.995 p/st), D15s (€ 5.595 p/st) en D12s (€ 3.995 p/st) maken het program compleet aan de subwooferzijde. Daarnaast biedt het merk een budgetvriendelijker (de R-lijn) serie en een lijn in-wall luidsprekers. Zoals ik eerder al concludeerde is aan keuze geen gebrek.

De waarheid volgens Perlisten

Perceptual Listening. Dat is waar het Perlisten Audio om gaat en waar de naam van de luidsprekermaker een samentrekking van is. Als je er goed over nadenkt, is de naam de perfecte keuze voor een speakermerk. Tenminste, als je bereid bent je in de schoenen van de klant te verplaatsen. Waarneming is per slot van rekening bij uitstek een subjectief fenomeen. Truth is in the eye (and ear) of the beholder. Dus de belofte van Perlisten om de kamer te overstijgen, muren te slechten om je vervolgens naar de plek te voeren waar alleen jij met je muziek kunt zijn, is er nogal een. De trouwe lezer weet dat mijn persoonlijke voorkeur uitgaat naar de monitor- of boekenplankluidspreker, dus mijn keuze voor de S4b was wellicht een inkoppertje.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS