Recensie

Philips Fidelio B97 en B95 soundbar

Bevrijd van slecht geluid

Door Ernst Neve, HVT 12, december 2020

Zullen de verschillende Philips Fidelio modellen voor seizoen 2020/2021 ons net zo bedwelmen als de gelijknamige opera? Zal het de nieuwste Philips Fidelio Soundbars in hun vermomming als eenvoudige TV speaker lukken ons te bevrijden en onder het juk van het slechte geluid te halen? Entree de Philips Philips Fidelio B95 en Philips Fidelio B97.


Je kunt niet beweren dat Philips de afgelopen jaren stil heeft gezeten. Natuurlijk is er de overname door ’s werelds grootste TV fabrikant TP Vision (TPV) geweest en lag het gevaar voor een identiteitscrisis om de hoek, maar gelukkig heeft de samenwerking dit oer-Nederlandse merk alleen maar sterker gemaakt. Gesprekken met diverse mensen uit de TP Vision organistatie heeft dit alleen maar bevestigd. Men is er blijkbaar in geslaagd de kern van Philips voort te laten leven. Sterker nog, Philips heeft het podium van de premium audio en TV nooit verlaten. Met onverdroten energie geeft het bedrijf met de introductie van Philips TV & Sound een niet mis te verstaan visitekaartje af.

Rentree van een AV reus

Nu hebben we onlangs al mogen concluderen dat met de Philips Fidelio X3 hoofdtelefoon ook de liefhebber aan zijn of haar trekken kan komen. De introductie van de diverse OLED+ TV’s van het merk en de samenwerking met Bowers & Wilkins voor de Soundbars die onder die modellen zijn gemonteerd, verbreedt dat alleen nog maar richting filmliefhebbers. Zo ken ik een recensent uit onze gelederen die inmiddels zweert bij zijn Philips OLED+984. De goede man is zwaar onder de indruk van het beeld en van het geluid.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS