Recensie

Philips Fidelio X3 hoofdtelefoon

Rentree van een oude bekende

Door Ernst Neve, HVT 11, november 2020

Inmiddels ruim een jaar geleden werd mij een kijkje in de Philips TV & Sound keuken gegund en kreeg ik een indruk dat de Philips strategie voor de komende jaren een regelrechte terugkeer op de audiomarkt moest inhouden, althans beoordeeld naar de hoeveelheid audioproducten met een ingebakken kwaliteit. De Philips Fidelio X3 hoofdtelefoon zet, wat dat betreft, de toon.


Natuurlijk begonnen verschillende aangekondigde lijnen op een commercieel aantrekkelijk prijspeil, maar er werd wel degelijk over de gehele linie aandacht geschonken aan betere geluidskwaliteit. Met de komst van de Fidelio X3 kun je met recht spreken van een Philips rentree in de audio-arena, zeker als in combinatie met de overige line up van personal audio producten, de recente samenwerking met Bowers & Wilkins – voor de Philips OLED+ reeks – en hun eigen Wireless Home System.

Smiley

Het feest begint altijd bij het uitpakken van je nieuwe aanwinst. De verpakking straalt in ieder geval vertrouwen uit. Geen overdreven luxe, maar een stevige kartonnen verpakking met magneetsluiting waarop het simpele Philips logo in het wit opvalt door het contrasterende blauw waarop het gedrukt is. De doos kan overigens prima dienst doen als thuishaven voor de X3 als deze niet gebruikt wordt. Grappig feit is de smiley die zich in het schuim van het deksel heeft genesteld en je vriendelijk toelacht als je de X3 uit zijn bedje tilt. Bij de Fidelio X3 worden twee kabels geleverd, een gebalanceerde uitvoering op 2,5mm en een ongebalanceerde op 3,5mm mini-jack. Via een adapter naar 6,35mm kun je je Fidelio X3 in een volwassen hoofdtelefoonaansluiting steken. Links en rechts omwisselen is lastig, gezien er in de verkeerde oriëntatie geen geluid hoorbaar is.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS