Recensie

PMC twenty5.sub

HALVE STAANDER HELE SUBWOOFER

Door Sander van der Heide, HVT 11, november 2020

De twenty-serie was volgens PMC de climax van 20 jaar ontwikkeling samengevat in de ultieme consumentenluidspreker. Vijf jaar later kun je er niet omheen om zo’n naam aan te passen naar twenty5, met een subwoofer die visueel niet te onderscheiden is van zijn vijf jaar oudere broer.


Het komt niet vaak voor dat ik van te voren geen idee heb wat ik binnenkrijg op de testbank. Ik had een stel ATC tweeweg-monitors op test en zou deze gaan combineren met een Arcam surroundreceiver, die nog afgeleverd moest worden. Ik had de distributeur Terrason Audio gevraagd of zij eventueel een subwoofer konden meeleveren, zodat ik de set wat beter tot zijn recht kon laten komen. “We hebben net wat nieuws binnen”, was het enige dat ik als hint kreeg. Zelfs toen de grote doos werd binnengereden, had ik nog geen idee wat ik zou gaan uitpakken.

Rare toestanden

Eenmaal uitgepakt had ik eigenlijk nog geen idee. “Waar is de bovenkant van de luidspreker gebleven?”, vroeg ik enigszins schertsend. Want zeg nou zelf, deze sub lijkt toch op de onderste helft van een vloerstaander, waarvan de bovenkant is afgezaagd? Dat ik geen hoge verwachtingen had van deze halve staander, is nogal zacht uitgedrukt. Dan kan ik net zo goed mijn KEF Reference 3 als een losse sub neerzetten, dacht ik nog. Maar goed, dit is dan waar je het mee moet gaan doen en dat ging ik dan ook. De test ging om de ATC’s en de Arcam receiver en de PMC twenty5.sub was meer als extraatje en ik ging me dan ook geen tijd verdoen aan het inlezen van de handleiding. Het ding moest aan en gewoon een extra laagje onderkant genereren tijdens het bekijken van wat films.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS