Recensie

Pro-ject Audio PreBox S2 Digital

Kastjes…

Door Bert Oling, HVT 4, april 2018

De Mevrouw van PostNL zal zich wel afvragen wat er toch allemaal in die dozen en doosjes zit die ze zeer regelmatig aflevert bij Huize Oling. Nee geen Zalando of andere inwisselbare waren, maar meestal hoogwaardige elektronica in diverse stadia van het ontwerp en productieproces.


Een paar collega’s hadden mij al getipt. Beste Bert als je op zoek bent naar een kleine allesetende DAC die alle soorten muziekbestanden naast PCM en DSD, ook MQA – een nieuw buzzwoord in het Land der Audiofielen – ontvouwt en omzet/vertaalt naar een analoog muzieksignaal, dan kijk even naar dit nieuwe wonderkastje van Project Audio. Met enig zoekwerk kwam ik hem tegen in de wel heel uitgebreide Pro-ject Audio Pre Box catalogus. Importeur Acson bij monde van Edwin de Vries had wel zo’n kastje liggen. Dus zo is de cirkel met de dame van PostNL weer rond.

Wat zit erin en wat kan de PreBox S2 Digital

Twee schroefjes los en het binnenwerk, de print en de omringende harde waren liggen open en bloot op de werkbank. Natuurlijk helemaal in SMD-techniek opgebouwd, want anders krijg je zoveel functionaliteit niet in zo’n compacte verpakking. De binnenkant is in 2 compartimenten opgedeeld met een goede afscherming ertussen. De signalen van de USB-poort en de andere digitale ingangen – coaxiaal S/PDIF en optisch TOS-link worden aan de ene kant van de afscheiding verwerkt. De voedingsontkoppeling, de klokken en de digitaal/analoog omzetting met analoge filter/buffertrap annex hoofdtelefoonversterker zien we aan de andere kant van de afscheiding.