Recensie

Q Acoustics M20

Lockdown doorkomen met Q Acoustics

Door Mabel Neve, HVT 12, december 2021

De nieuwe lockdown is net begonnen tijdens het schrijven. Wie weet hoelang het deze keer zal duren. In ieder geval ziet mijn leven er heel anders uit dan anderhalf jaar geleden, toen we voor het eerst ‘binnen’ moesten blijven. Volgens mij weet iedereen nu beter wat er nodig is voor het eeuwige thuiswerken, te beginnen met een goed bureau. Daarbij horen de nodige HiFi-gadgets, al was het alleen maar omdat zulk mooi spul uitpakken het leven ook een beetje leuker maakt in donkere dagen.


Mijn bureau staat propvol, een aantal monitoren, een laptop, mooi lampje, her en der een hoofdtelefoon, het enige wat nog miste waren echte bureau-speakers. Probeer maar eens tegen senior te zeggen dat er een HiFi-onderdeel mist, dat gaat niet veel langer dan 5 minuten goed: “Ik ben onderweg, je had toch nog speakers nodig? Ze staan in de achterbak. Tijd voor een bakkie bij jou?”. Daar staan ze dan, 2 stuks van de Q Acoustics M20 HD Wireless Music System. Klaar om aan het opnieuw-thuiswerk-leven te worden ondervonden. Erg prettig, ook tijdens andere werkzaamheden constant kunnen genieten van goed geluid!

Auspacken!

Wanneer Neve sr. dan eindelijk zijn koffie op heeft, is het tijd om de speakers uit te pakken. Altijd mijn favoriete onderdeel, spelen met iets nieuws. Nou blijkt helaas al snel dat de vaste testplek van deze speakers niet mijn bureau wordt. Met hun 16 cm breed en 27 cm diep zijn ze voor mijn bureau van 150 cm bij 60 cm een tikkie aan de grote kant. Voor het testen met Tidal zullen ze wel eventjes moeten blijven staan, maar daarna worden ze al snel verplaatst naar de woonkamer. Gelukkig zijn ze niet al te zwaar (5,1 kg voor de passieve en 5,5 kg actieve speaker) en is het installeren erg simpel. Ik denk niet dat ik ooit eerder zo snel een speakerkabel in z’n aansluitinkje heb weten te prutsen, maar dat kan er natuurlijk ook aan liggen dat dit gloedjenieuwe kabels zijn. Niet alleen komen deze namelijk nieuw uit de doos, ook is deze set pas sinds halverwege september op de markt. Verder zit er niet zoveel lastigs in het installeren, geen apps of gekke dingen die moeten worden gedownload. Kabel erin of Bluetooth aan en gaan met die banaan. Het enige waar je misschien even naar moet kijken is de EQ-knoppen op de achterkant, daarmee kan je de speakerset laten weten of ze tegen een muur of in een hoek staan, of helemaal vrij. Ik zou overigens helemaal vrij aanraden, van elke kant is deze speaker even elegant. Ze zijn alleen in het zwart verkrijgbaar, ik vind het ze mooi staan. Als je hier een nog beter idee van wilt krijgen raad ik aan om even naar de website te surfen, met een telefoon of tablet kan de set in 3D en AR worden bekeken!

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS