Recensie

Rega io met Rega Planar 1 en Rega Kyte

U vraagt? Rega System One draait!

Door Edouard Hendrix, HVT 4, april 2021

Met de nieuwe Planar 1 platenspeler, de io geïntegreerde versterker en de Kyte speakers pakt het Britse Rega uit met een verrassend setje, het ‘Rega System One’. Als antwoord op de steeds grotere vraag naar leuke, betaalbare maar kwalitatieve setjes om lekker plaatjes mee te draaien.


Rega hoeven we allang niet meer voor te stellen. De Britse fabrikant van platenspelers, toonarmen, elementen en andere hificomponenten heeft sinds de start in 1973 een benijdenswaardige reputatie opgebouwd. Een reputatie die vooral stoelt op het vakmanschap en de ervaring inzake alles dat met platenspelers te maken heeft. Maar ook omdat ze bij Rega altijd oog en oor hebben voor wat hun klanten willen. Niet alleen gefortuneerde klanten, maar letterlijk alle klanten die van muziek, en vooral van vinyl houden, kunnen bij Rega terecht.

Luisteren naar klanten

Het duurde tot eind jaren ’80 vooraleer Rega zelf ook luidsprekers begon te bouwen. In het begin van de jaren ’90 breidden de Britten hun assortiment uit met audioapparatuur. Voornamelijk op vraag van de klanten die een volledige set met Rega-apparatuur wensten. Want bij Rega luisteren ze nog naar hun klanten. Daar is anno 2021 nog niets aan veranderd. Precies daarom schotelen we je vandaag een compleet setje met Rega-componenten voor.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS