Recensie

Rega P10 platenspeler

Planar 10, het Britse kroonjuweel

Door Edouard Hendrix, HVT 7/8, juli/augustus 2020

De Planar 10 platendraaier met Aphèta 3 MC-element en PSU-voeding is het nieuwe topmodel van Rega. Een heus kroonjuweel waarmee de Britten alweer een nieuwe standaard zetten.


Voor de Rega Planar 10, kortweg P10, hebben de Britten alles uit de kast gehaald op het vlak van geavanceerde materialen en hoogtechnologische toepassingen. Alles aan de P10 is er op voorzien om de massa zo veel mogelijk te verminderen en de stijfheid van de constructie te verbeteren. De lichtgewicht plint, het keramische draaiplateau, de nieuwe motor met zijn specifieke ophanging en bijhorende voeding, maken van de P10 veel meer dan de opvolger van de RP10, het vorige topmodel van Rega. De P10 is een volledig nieuw ontwerp.

Rega Naiad

Bij het ontwikkelen van de P10 hebben de ingenieurs van Rega zich gebaseerd op de Rega Naiad, de ultieme platendraaier die Rega ontwierp naar aanleiding van haar veertigjarige bestaan in 2013. Een unieke draaitafel waarmee Rega een statement maakte, een bewijs van opperste kunnen. De Naiad kwam nooit op de prijslijst omdat hij naar de normen van Rega veel te duur zou uitvallen. Rega wil kost wat kost vasthouden aan platendraaiers die voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar zijn.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS