Recensie

Rega Strobe Kit

Speed limits control

Door Edouard Hendrix HVT 3, maart 2020

Plaatjes draaien doe je op 33, 45 of zelfs 78 toeren per minuut. Althans, dat is de bedoeling. Maar platendraaiers houden zich niet altijd aan de opgelegde snelheid. Dan wordt het tijd om in te grijpen. Dat doet je niet met een flitspaal maar met een Rega Strobe Kit.


De Rega Stobe Kit bestaat uit een stroboscopisch schijfje met 180 lijnen dat je op de draaitafel plaatst en een 100 Hz pulserende lichtbron. Hiermee kun je de draaisnelheid van je platendraaier exact meten. De kit werd initieel ontworpen voor gebruik met de Rega Neo PSU, de geavanceerde externe voeding voor Rega platendraaiers waarmee de snelheid van de draaitafel uiterst nauwkeurig ingesteld kan worden. Maar aangezien 33, 45 of 78 toeren voor elke platendraaier hetzelfde inhoudt, spreekt het voor zich dat de Rega Strobe Kit geschikt is om ook de snelheid van platendraaiers van andere merken te meten.

Controle

Dat meten verloopt uiterst eenvoudig. Leg het stroboscopisch schijfje over de spindel van de draaitafel, stel het gewenste toerental van de platendraaier in en houd de stroboscopische LED-lamp ongeveer 2 tot 3 centimeter boven de overeenkomstige lijntjes op het stroboscoopschijfje.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.