HVT Xtra: VINYL

Reloop Turn 3

DJ houdt van Hifi

Door Sander van der Heide, HVT 7/8, juli/augustus 2017

Reloop is een merk dat al 20 jaar lang op de DJ-markt een plaatsje heeft weten te veroveren met mixers, controllers, luidsprekers en dus ook platenspelers. Voornamelijk in het betere budget-segment en vaak aangepaste OEM-modellen van het Chineese Hanpin. De stap naar hifi-land is ook voor Reloop vreemd en speciaal voor de Turn 3 is er een aparte website opgezet, inclusief een submerknaam Reloop Hifi.

Een apparaat dat veel kan voor weinig, wekt bij mij altijd wat argwaan, zo ook bij de Turn 3. Het apparaat kent 3 rotatiesnelheden, heeft een standaard phono-uitgang, een ingebouwde phono-voorversterker, een AD-converter en USB-aansluiting. Iets teveel voor een prijs waar je soms niet eens één van deze onderdelen zou kunnen kopen.

De tour

De plint is prachtig afgewerkt, alle componenten zijn netjes verzonken en de zwarte pianolaklaag ziet er strak uit. Alleen de stofkap kan me wat minder bekoren, deze is van dat bruine rookglaspolycarbonaat. Een volledig transparante was mooier geweest, maar aangezien de draaitafel zonder stofkap er wat mooier uitziet, laat ik deze gelijk maar weg. Onderop vinden we vier schokabsoberende voeten, die de kast volledig ontkoppelen. Bovenop een aluminium draaiplateau, van onder voorzien van dempend rubber en bovenop van een laag vilt. Aangedreven door een DC-motor via een riem, die zelf nog aangebracht dient te worden. De rechte precision toonarm is speciaal voor de Turn 3 ontwikkeld en de headshell is voorzien van een GM/SME-mechanisme, waardoor het verwisselen van elementen vrij gemakkelijk gaat en goed zijn af te stellen. Voorop vinden we een keuzeschakelaar tussen 33, 45 of 78 toeren. Achterop de mogelijkheid om Auto Stop in te schakelen, die er niet alleen voor zorgt dat de platenspeler stopt met draaien aan het eind van de plaat, maar ook weer begint als de naald naar het begin van de plaat wordt gebracht. Verder natuurlijk daar ook de audio-uitgang, USB-uitgang, stroomschakelaar en aansluiting voor de externe voeding.