Recensie

Revo Super Radio’s

Revo-lutionair?

Door Ernst Neve, HVT 11, november 2016

Op het eerste gezicht is deze middelste loot uit de Super familie, de SuperConnect, een onschuldig ogende tafelradio. De kleinste, de SuperSignal van Revo, oogt een ietsje moderner door de ranke verschijningsvorm en de grootste, de SuperSystem, komt bij mij wat meer retro binnen. De Super serie van Revo lijkt voor iedere liefhebber van radio een oplossing te bieden. Na de revival van de analoge tafelradio een aantal jaar geleden, zijn er letterlijk honderden copycats op het fenomeen gedoken.

Nadat een jaar of drie geleden de rust was wedergekeerd, zag het Engelse merk Revo de kans om niet alleen kwaliteit weer in de mix te brengen, maar ook gelijk een aantal trends te verenigen. Toch knap van die jongens.

Een alleskunnertje

Wat de Super serie onderling gemeen heeft, is de echt houten ombouw met afgeronde hoeken en de metalen voorzijde met kenmerkende grille. Er kan gekozen worden uit mat en hoogglans zwart en witte afgewerkt hout en walnoot. En dan gecombineerd met een zilveren of zwartmetalen voorzijde. Voorts hebben alle modellen een OLED display waarop de belangrijkste gegevens duidelijk zijn af te lezen. De enige die ik niet nader heb onderzocht is de kleinste telg, de SuperSignal. Dit model is de meest basale uitvoering van de drie, maar biedt achter het fraaie uiterlijk alsnog een DAB en DAB+ tuner en een FM tuner met RDS. De acht presets en alarmklok-functie maken hem naast keuken- en tafelradio, ook geschikt als radio in de slaapkamer. De 10W klasse D versterker is krachtig genoeg om de 3,5 inch BMR driver voldoende aan te sturen. Bluetooth met aptX zorgen voor vermaak afkomstig van smart devices, waardoor we het hier toch hebben over een multi-functionele alleskunner. En dat voor slechts 329 euro.