Recensie

RHA CL1 IN-EARS EN DACAMP L1

HOLY CRAP WAT EEN SOUND!

Door Ernst Neve, HVT 2, februari 2017

RHA (Reid Heath Acoustics) is voor HVT geen onbekende. Onze ex-hoofdredacteur Theo Wubbolts heeft in januari 2015 verslag gedaan van hun T10i en november van dat jaar van de RHA T20. Niets minder dan de loftrompet werd geschald over deze in-ears die voor het geld buitengewoon goed klonken.

Het was op de afgelopen IFA dat de mensen achter RHA mij een blik in hun keuken gaven en gewag maakten van enkele nieuwe producten die op stapel stonden. Ik kreeg er enkele proto’s in de handen (en oren) geduwd, samen met de belofte ze te mogen recenseren zodra ze gereed waren. Ik kreeg alleen de namen mee: de CL1 in-ears en de Dacamp L1. Dit moesten de statements van RHA worden. De mensen van RHA begeleidden mij toen in superbenieuwde toestand achterlatend van hun stand af. Niet in de laatste plaats omdat ze nog aan het opbouwen waren en het raar vonden dat de persdag van de IFA samenviel met de opbouwdag, een mening die ik overigens volledig met hen deel.

RHA is tof

Theo heeft het al gezegd: de modellen T10 en T20 presteren ver boven hun bescheiden prijs van respectievelijk €169 en €229. Tel voor beide modellen een tientje meer neer en je bent eigenaar geworden van de i versie. Het verschil met de niet-i modellen is dat er een inline microfoon met bedieningsdrukknopjes bij inbegrepen is. Het is de dynamic driver van de T10 en de dual coil dynamic driver van de T20 die de modellen hun kwaliteit geven en via de bijgeleverde tuning filters kan de sound op jouw eigen voorkeur worden afgestemd. De bekabeling is van zuurstofvrij koper en de connector is verguld. Voorts levert RHA een grote selectie van ear-tips zodat er voor alle oren een passend en comfortabele oplossing is. Tel hier de drie jarige garantie bij op en je hebt een paar winners in huis. Dat was de stelling van Theo en ik kan het niet anders dan beamen. Maar nu naar het duo CL1 en L1.