Recensie

RHA MA750 Wireless

‘IJsberen omdat het kán’

Door Mabel Neve, HVT 11, november 2017

Dochter zijn van Ernst ‘hoofdredacteur HVT’ Neve heeft zo af en toe zijn voordelen. Of het nou lot was, of een gebroken enkel, toevallig was ik net in het ouderlijk huis toen de RHA MA750 Wireless werd bezorgd om te testen

Na een korte discussie over of papa dan die oortjes wel of niet terug zou krijgen werd besloten dat ik ze eerst maar eens mag testen, dan kijken we wel weer verder. Dus bij dezen, de jongste Neve’s primeur (21 jaar jong, red.)!

Een aantal jaar geleden had ik mijn eerste ervaring met een bluetooth koptelefoon, wat geen succesverhaal is. Ding bleef maar uitvallen, haperen, doet-ie-dus-nietten. Lang verhaal kort, veel vertrouwen in bluetooth heb ik er niet aan overgehouden. Maar de RHA oortjes die in mijn schoot werden geworpen hebben dat vertrouwen hersteld. Nu is me verteld natuurlijk wel kritisch te zijn, dus we gaan ook nog even verder kijken. Mijn ervaringen van uitpakken tot typen.

Handig in de overvolle tas

De doos die in m’n handen wordt geduwd voelt meteen heel luxe. Wel moet ‘ie natuurlijk voorzichtig worden open gemaakt, wat nog best een lastig verhaal blijkt. Over het algemeen is het een soort kerstcadeautje om te openen, maar dat ene verdoemde plasticje krijg ik maar niet los, gelukkig is er een ervaren Neve dichtbij om te helpen. Los van de oortjes zitten er nog aantal toffe accessoires bij. Een bewaarzakje, handig ter bescherming in mijn altijd overvolle tassen, zeven verschillende ‘in-ear’ plugs, voor elk oor wat wils, een handleiding, enzovoorts. Mij is altijd geleerd om een handleiding linea recta weg te gooien, maar dat zat er bij deze MA750 Wireless niet in. Na enige tijd gefrustreerd op knopjes drukken heb ik toch maar wel die handleiding erbij gepakt. Vijf seconden op de aan-knop drukken om te koppelen, en het echte feestje kon beginnen.