Recensie

Senneiser Momentum True Wireless 2

Twee keer echt draadloos

Door Sander van der Heide, HVT 5, mei 2020

Nog geen jaar na de introductie van de Sennheiser Momentum True Wireless draadloze in-ear, worden we al verrast met een tweede versie. Dit keer met actieve ruisonderdrukking. Maar dat is niet het enige verschil.


De eerste versie was in mijn ogen al een succesnummer, zij het met enige tekortkomingen. De batterijduur was kort, geen noise cancelling en het comfort was nog niet ideaal. Ze zaten bij mij niet echt lekker, waren me net iets te groot. Nu is deze versie een fractie kleiner, maar precies een fractie genoeg: ze zitten fantastisch. Van alle draadloze in-ears, zitten deze als gegoten. De Sony WF1000XM3 is echt een stuk groter en zwaarder, de in-ears van Apple zitten niet diep genoeg. Ik kan ze ook gerust lange tijd in mijn oren houden, zonder dat ze gaan irriteren.

Aan het laad-etui is qua uiterlijk gelukkig niet veel veranderd. Deze ziet er nog net zo chique uit met afwerking ingrijze stof. De oplaadmogelijkheid is wel een stuk hoger en zodoende kunnen de dopjes tot drie keer volgeladen worden. Een volle lading geeft je 7 uur luisterplezier, wat bijna het dubbele is ten opzichte van het eerste model en het laad-etui zorgt nog eens voor 28 uur extra. Ik denk dat je hier niemand ooit over zal horen klagen.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS